Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Theater Hybrid 6 home cinema luidsprekersysteem

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2013, 12:39 CategorieHome cinema sets

Teufel Audio introduceert met de Theater Hybrid 6 een nieuw surround luidsprekersysteem zonder fysieke subwoofer, maar met twee subwoofers die in de front luidsprekers geïntegreerd zijn.

Teufel Theater Hybrid 6

De Teufel Theater Hybrid 6 is een slank vormgegeven 5.2-kanaals home cinema systeem met een witte afwerking. De set is volgens de fabrikant de ideale oplossing voor diegenen die zowel een goede stereoweergave als een goede surroundweergave willen hebben. In de surround modus worden de front luidsprekers ondersteund door twee dipolen en een identiek uitgeruste center speaker. 

De front luidsprekers zijn als volledige stereo speakers, in een 2.2 set met subwoofer, en als front luidspreker plus subwoofer in een complete 5.2-kanaals home cinema set in te zetten. Dat de front luidsprekers multi-inzetbaar zijn wordt mede mogelijk gemaakt door een schakelaar waarmee de functie van de subwoofer kan worden geswitcht: als actieve subwoofer (home cinema) of als basdriver in een passief drie-kanaals luidsprekersysteem (stereo). 

Teufel Theater Hybrid 6

Het design van de front- en center speaker moet ook akoestische verbeteringen zorgen. Door de AGD-technologie (Adjusted Group Delay), waarbij de 25-mm tweeter t.o.v. de andere drivers iets naar achteren is geplaatst, wordt de looptijd van het geluid gecorrigeerd. Daardoor ontstaat er volgens de fabrikant een harmonische geluidsweergave voor een precies en breed klankbeeld. De twee midrange drivers zijn dichter bij de tweeter geplaatst om een bijna puntvormige geluidsbron te produceren, waardoor het precies lokaliseren van het geluid wordt ondersteund. De taps toelopende achterzijde van de front luidsprekers voorkomt staande golven en het gesloten ontwerp zorgt voor nauwkeurige lage tonen. De beide subwoofers, met elk een 150-Watt versterker aan boord, hebben een lage grensfrequentie van 38Hz. 

Teufel Theater Hybrid 6-2

De dipolen moeten de geluidseffecten en de realistische ruimtelijkheid zoals in de bioscoop simuleren. Het klankbeeld wordt dankzij de extra reflecties met de muren en plafond diffuus weergegeven, waardoor een ruimtelijk geluid bij de film ontstaat. Desgewenst is de naar achter uitstralende dipool ook uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer de dipolen niet direct aan de muur worden gemonteerd. Met een high-pass filter en een regelaar voor het basvolume kan het geluid van de Theaters 6 Hybrid naar persoonlijke smaak en ruimtelijke condities worden ingesteld.

Technische details

 • 5.2-kanaals luidsprekerset met twee geïntegreerde subwoofers
 • Flexibele front luidsprekers voor volledige stereo, 2.2 of 5.2 weergave
 • Twee subwoofers met 2x 150 Watt versterker en een grensfrequentie van 38 Hz
 • AGD-technologie bij front- en centerspeaker
 • Dipool-rearluidspreker voor simulatie van geluidseffecten uit de bioscoop
 • Continue belasting frontluidsprekers/center: 110 Watt
 • Continue belasting dipolen: 80 Watt
 • Frequentiebereik center/dipolen: 80 Hz – 22 kHz
 • Frequentiebereik frontluidsprekers: 38 Hz – 22 kHz

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Theater 6 Hybrid is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor de prijs van 1.699,99 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. danny sengers
  08 september, 2014 om 22:34

  perfecte sound, design super geweldig product

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.