Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung Smart tv: multiscreen en diepere integratie mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2013, 11:33 CategorieSmart tv's

Als je op zoek bent naar een goede Smart tv dan zijn de modellen van Samsung op dit moment de betere opties. De Koreaanse fabrikant loopt al een tijdje voorop wat betreft Smart tv functies en is niet van plan die voorsprong uit handen te geven.

Tijdens de developer conferentie die deze week plaatsvond heeft Samsung een aantal nieuwe plannen voor het Smart tv platform voor tv’s bekendgemaakt. Het bedrijf wil meer inzetten op integratie met smartphones en tablets, en spoort ontwikkelaars aan om apps te ontwikkelen die de smartphone- en tv-ervaring combineren.

Samsung heeft een aantal tools, zogenaamde sdk’s, voor ontwikkelaars opgesteld waarmee zij aan de slag kunnen om de Smart tv mogelijkheden volledig te benutten. Samsung wil vooral het gat tussen de Smart tv-ervaring en de smartphone/tablet-ervaring dichten. Dit moet gedaan worden door mobiele apps te ontwikkelen die communiceren met apps van een Smart tv. De Koreaanse fabrikant ziet vooral mogelijkheden voor games maar richt zich ook op picture-in-picture toepassingen.

Samsung-Smart-tv-game

Daarnaast geeft Samsung aan in 2014 het DIAL-systeem, het protocol dat ook voor Chromecast gebruikt wordt, te integreren. Dit moet ervoor zorgen dat je eenvoudig een film die je op je tablet of smartphone opstart, bijvoorbeeld via Netflix, op je tv kunt weergeven. Op tv wordt dan dezelfde app automatisch geopend waarna je op groot scherm naar de film of serie kunt kijken. 

De nieuwe features zijn volgens de Koreaanse fabrikant compatibel met Smart tv’s uit 2013 en 2014. Daarbij is de smartphone/tablet integratie alleen mogelijk wanneer je beschikt over een tablet of smartphone van Samsung zelf. 

  • Delen:

Reacties

  1. w moerkerken
    24 januari, 2015 om 16:02

    wat kost een UHD evolution kit voor een UHD 7 serie ????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.