Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt volgend jaar met 240Hz UE65H7100 lcd led tv

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2013, 12:15 CategorieLcd en led tv's

2013 is al bijna weer voorbij en dus mogen we ons weer opmaken voor CES 2014. Deze beurs staat gepland voor begin januari en is dé plek waar elke jaar de nieuwste tv’s aangekondigd worden. Hoewel het meestal een verrassing is wat we gaan zien heeft Samsung al wat verklapt.

Twee maanden voordat de beurs in Las Vegas van start gaat worden zoals altijd de CES Innovations Awards uitgereikt. Dit zijn prijzen voor producten die we als consument nog niet gezien hebben maar waar de CES al helemaal blij van wordt. Eén van deze nieuwe producten is een tv van Samsung die gaat onder de naam UE65H7100.

Het eerste wat opvalt is dat Samsung de letter ‘G’ overslaat voor de 2014 line-up. De 2013 modellen beginnen allemaal met een ‘F’ en in 2014 kunnen we dus de H-series verwachten. In een persbericht dat Samsung in Korea verspreid heeft worden daarbij een aantal details over de tv bekendgemaakt. Zo beschikt dit model over een Full HD lcd paneel met led achtergrondverlichting, een quadcore-processor en een refresh rate van 240Hz. De eerste drie elementen zagen we ook bij de high-end 2013 modellen terug, de 240Hz refresh rate is echter nieuw.

Volgens Samsung gaat het omeen ‘real’ 240Hz paneel dat geen ghosting-effect introduceert. Dit moet zorgen voor een extreem vloeiende weergave van beelden en een comfortabele kijkervaring. Welke techniek Samsung hiervoor gebruikt is nog niet duidelijk maar volgens de jury van de CES weet de Koreaanse fabrikant met dit model indrukwekkende nieuwe features te introduceren die consumenten interessant kunnen vinden.

Helaas moeten we nog even geduld hebben voordat we precies weten wat we van Samsung’s high-end H7100-serie kunnen verwachten, maar het belooft in ieder geval veel goeds.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.