Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rotel introduceert nieuwe line-up hoogwaardige hifi-componenten

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2013, 11:34 CategorieReceivers

Rotel breidt haar 15 Series uit met een complete range aan hoogwaardige nieuwe hifi-componenten. De audiofabrikant maakt na de introductie van de RA-1570 en RCD-1570 haar assortiment compleet en bouwt voort op het Balanced Design Concept.

De nieuwe componenten die Rotel aan haar 15 Series toevoegt bestaan uit de RC-1570 stereo voorversterker, die voor optimaal detail moet zorgen uit zowel digitale als analoge bronnen, de volledig vernieuwde RB-1582 MKII & RB-1552 MKII stereo versterkers én de RMB-1555 & RMB-1585 meerkanaals eindversterkers. Alle nieuwe producten zijn ontwikkeld op basis van Rotels befaamde Balanced Design Concept. Hierbij worden volgens de fabrikant zorgvuldig uitgekozen componenten, geoptimaliseerde signaalpaden en kritische evaluatie ingezet om de prestaties van de systemen tijdens het gehele ontwerpproces tot in absolutie perfectie af te stellen.

Rotel RC-1570 stereo voorversterker

De RC-1570 is een nieuwe digitale stereo voorversterker met een premium Wolfson DA Converter. Met 4 digitale inputs (2 coaxiaal en 2 optisch) en een PC-USB aansluiting die bestanden van 24/192 Khz af kan spelen is deze flexibele voorversterker volgens de fabrikant de perfecte upgrade. Op de front USB-poort kan een Apple iOS device worden aangesloten om direct muziek te kunnen afspelen. Ook handig is de bijgeleverde Bluetooth-dongle, waarmee je muziek vanaf elk Bluetooth-apparaat (Android, iOS, PC, etc.) naar de voorsterker kunt streamen.

rc1570-Rotel

Rotel RB-1582 MKII Class A/B stereo versterker

Met een vermogen van 200 Watt per kanaal, is de nieuwe RB-1582 MKII de meest krachtige stereo Class A/B versterker uit het assortiment van Rotel. De versterker levert dit vermogen dankzij een zware, in eigen huis gefabriceerde ringkern-transformator. Naast de bekende RCA- aansluitingen is de versterker ook voorzien van XLR-inputs.

Rotel RB-1552 MKII Class A/B stereo versterker

De nieuwe RB-1552 MKII is een stereo Class A/B versterker die 120 Watt per kanaal levert. Net als zijn grote broer, de RB-1582, is ook deze versterker gebaseerd op Rotels Balanced Design Concept.

Rotel RMB-1585 meerkanaals eindversterker

De krachtige RMB-1585 meerkanaals eindversterker is het nieuwe vlaggenschip onder Rotels home cinema eindversterkers en geeft filmliefhebbers volgens de fabrikant een ongekende luisterervaring. De vijf kanalen van deze versterker zijn in staat om continu 200 Watt aan 8 Ohm te produceren. Dat levert een volle Kilowatt aan vermogen op, waarmee de RMB-1585 elke speaker en kamergrootte aankan.

Rotel RMB-1555 meerkanaals eindversterker

De RMB-1555 is een meerkanaals eindversterker die ontwikkeld is voor high-end home cinema opstellingen. De 120 Watt per kanaal die de versterker levert is volgens de fabrikant meer dan genoeg om high-end speakers een precies en genuanceerde geluid te laten produceren.

Rotel RA-1570 geïntegreerde versterker

De onlangs geïntroduceerde RA-1570 combineert klassiek analoog design met innovatieve digitale circuits en aansluitmogelijkheden. De geïntegreerde versterker is onder meer voorzien van twee optische en twee digitale coaxiale inputs, een PC-USB input en een Bluetooth USB-dongle. Voor het gemak zit er ook een USB-input aan de voorkant.

RA1570-Rotel

Rotel RCD-1570 CD-speler

De RCD-1570 CD-speler past perfect bij elke versterker uit Rotels 15 Series. De speler is zorgvuldig geconstrueerd door Rotels eigen design team en weet volgens de fabrikant zelfs de meest subtiele nuances op CD’s naar boven te halen.

rcd1570-Rotel

Prijs en beschikbaarheid

De RC-1570 is beschikbaar voor een adviesprijs van 950 euro.
De RB-1582 MKII is beschikbaar voor een adviesprijs van 1.500 euro.
De RB-1552 MKII is beschikbaar voor een adviesprijs van 950 euro.
De RMB-1555 is beschikbaar voor een adviesprijs van 1.600 euro.
De RMB-1585 is beschikbaar voor een adviesprijs van 2.800 euro.

Alle bovengenoemde producten zijn in de loop van december 2013 leverbaar. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.