Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer tv’s komen weer naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2013, 14:42 CategorieLcd en led tv's

Pioneer is lang één van de betere tv-fabrikanten geweest, met name door de populaire Kuro plasma tv-serie. In Groot-Brittanië wordt het merk binnenkort nieuw leven ingeblazen met de lancering van Pioneer lcd tv’s.

In 2010 besloot Pioneer de Europese tv-markt te verlaten omdat de populaire Kuro plasma tv-serie nooit voldoende winst wist te genereren. Pioneer komt nu terug naar Europa, maar voordat we te enthousiast worden moet gezegd worden dat we (voorlopig) geen high-end Kuro tv’s hoeven te verwachten.

Pioneer heeft namelijk een exclusieve deal gesloten met Dixons. De Dixons Retail’s Exclusive Brand sourcing business in Hong Kong krijgt de exclusieve rechten om tv’s onder het merk van Pioneer te ontwikkelen, te produceren en te verkopen. Deze tv’s zijn gericht op de Europese markt, te beginnen met Scandinavië en Groot-Brittanië. Daar worden de eerste modellen tijdens de feestdagen in de winkels verwacht. 

In eerste instantie worden er lcd led tv’s in formaten van 40-inch, 46-inch en 55-inch gelanceerd. Alle modellen worden voorzien van Smart tv functies en 3D-weergave. Over de overige specificaties is momenteel nog niks bekend en ook is het niet duidelijk of de tv’s in Nederland te koop zullen zijn. Daarbij is het natuurlijk de vraag of de tv’s de goede reputatie van Pioneer op het gebied van tv’s staande kunnen houden.

  • Delen:

Reacties

  1. Rijkhoff
    07 december, 2019 om 11:32

    ik wil graag deze ontwikkeling van pioneer led of oled bij houden, pioneer go ga er voor, zoek de midden gulden weg ik hoop dat ze de trend voor zetten van lcd pioneer, ik een echte pioneer fan.Mvg Rijkhoff

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.