Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe productiemethode belooft goedkopere oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2013, 15:36 CategorieOled tv's

Hoewel we op dit moment vooral wachten op de vloedgolf aan 4K Ultra HD tv’s die nog gebruikmaken van de lcd-techniek staat oled natuurlijk om de hoek. Het probleem is echter dat momenteel oled tv’s nog erg duur zijn, met name door het productieproces. Een bedrijf uit de VS zegt daarvoor nu de oplossing gevonden te hebben.

Aan de oled tv’s die inmiddels te koop zijn hangt een stevig prijskaartje. Zo moet voor de modellen van LG en Samsung 8.000 euro neergelegd worden, iets dat voor de gemiddelde consument niet echt een optie is. Het geavanceerde productieproces is één van de belangrijkste oorzaken voor de hoge prijzen. Het bedrijf Kateeva uit de VS heeft nu naar eigen zeggen een oplossing gevonden waardoor oled tv’s veel goedkoper geproduceerd kunnen worden.

Kateeva heeft deze week een productietechniek met de naam YIELDjet gepresenteerd. Deze techniek maakt het middels ‘inkjet printing’ mogelijk om oled tv panelen in grote volumes te produceren. Hoewel onder andere Panasonic ook aan een printtechniek voor de productie van oled panelen werkt zegt Kateeva dat YIELDjet de eerste techniek is die puur voor de productie van oled panelen ontwikkeld is. 

LG-55EA9800-oled-tv-retina

Zonder in te gaan op de technische details van de techniek moet YIELDjet uiteindelijk zorgen voor een betere yield, panelen die van de band rollen en aan de hoge eisen voldoen, en displays met een langere levensduur. Dit zorgt vervolgens, als het goed is, weer voor lagere prijzen voor de consument. Samsung, LG, Sony en Panasonic zijn fabrikanten die reeds zelf hard werken aan de ontwikkeling van oled en wellicht maakt YIELDjet het ook voor andere fabrikanten mogelijk zich in deze markt te mengen, zonder teveel uit te geven aan research en ontwikkeling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.