Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix stelt eerste 4K Ultra HD content als test beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2013, 10:43 CategorieStreamingdiensten

Hoewel veel tv-zenders nog niet eens altijd in Full HD resolutie uitzenden is Netflix al bezig met het testen van 4K Ultra HD content. De dienst heeft deze week de eerste videoclips in hoge resolutie beschikbaar gesteld.

Netflix heeft deze week een aantal korte video’s in een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en 24 frames per seconde online gezet. Hiermee wil het bedrijf testen wat de minimaal benodigde bandbreedte voor deze hoge resolutie content is, en hoe de video’s het beste qua bitrate aangestuurd kunnen worden.

Momenteel zijn de video’s alleen voor Amerikaanse abonnees van de dienst te bekijken, en gaat het om een test. De verwachting is dat Netflix volgend jaar van start gaat met het streamen van 4K Ultra HD materiaal, mogelijk in de vorm van zelf geproduceerde content. 

Hoewel er nog geëxperimenteerd wordt met verschillende compressietechnieken lijkt een internetverbinding van 15Mbps minimaal nodig te zijn om content in 4K-resolutie te kunnen bekijken. Netflix CEO Reed Hastings gaf onlangs zelfs aan dat 50Mbps het beste is voor het streamen van hoge resolutie content.

Momenteel is ‘Super HD‘ de hoogste kwaliteit die Netflix aanbiedt. Dit is content in Full HD-resolutie maar met een hogere bitrate en dus betere kwaliteit. Voor deze stream is een verbinding van minimaal 5Mbps vereist.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    22 november, 2013 om 9:49

    Verwacht zelf daar niet zo veel van. Naar mijn mening is dat superHD van netflix niet eens van dvd niveau. Voor de rest wel veel goede series.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.