Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix-apps voor Smart tv’s en game consoles krijgen nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 12:10 CategorieStreamingdiensten

Netflix brengt deze week een grote update voor verschillende apps van de dienst uit. De update moet ervoor zorgen dat het uiterlijk van de apps die content op tv kunnen tonen grotendeels gelijkgetrokken wordt.

De update is gericht op Netflix-apps die beschikbaar zijn op apparaten die met een tv gekoppeld kunnen worden. Zo wordt er een update voor de apps op onder meer Blu-ray spelers, Smart tv’s, game consoles en mediaspelers uitgerold. Op deze verschillende apparaten had de Netflix-app geen eenduidige interface maar daar komt nu verandering in.

Binnen het nieuwe uiterlijk ligt de focus op grotere afbeeldingen en een strakkere weergave van content. Na de update wordt het scherm niet meer gevuld met allerlei categorieën, een deel wordt nog wel ingezet voor een overzicht van lijsten. De belangrijkste informatie van een film of serie wordt voortaan prominent getoond zodat de gebruiker direct kan zien of de content interessant is. Ook wordt getoond welke vrienden de films of serie bekeken hebben en leuk of niet leuk vonden, waar je als gebruiker dan weer uit op kunt maken of de serie of film het kijken waard is.

Daarbij wordt bij een film of serie aangegeven waarom deze voor de gebruiker mogelijk interessant is. Bijvoorbeeld omdat deze overeenkomsten vertoont met een serie die je eerder gekeken hebt, of omdat de serie een prijs gewonnen heeft. Het zelf zoeken naar content wordt ook eenvoudiger. Zo krijgen individuele afleveringen van series een eigen pagina met synopsis en afbeeldingen, en kun je zoeken op acteur of regisseur.

Hoewel Netflix dus het uiterlijk van de verschillende apps op verschillende apparaten gelijk wil trekken, blijven er verschillen tussen apps bestaan qua lay-out en bediening. Zo beschikt de app op de Xbox One over een uiterlijk dat gebaseerd is op de tegels-interface van Windows 8, en kun je op je Samsung Smart tv de app middels spraak bedienen.

De update wordt vanaf vandaag in fasen uitgerold. Netflix geeft aan dat het nieuwe uiterlijk binnen twee weken voor iedereen zichtbaar moet zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.