Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Monitor Audio lanceert ASB-2 Soundbar

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2013, 15:12 CategorieLuidsprekers

Monitor Audio lanceert deze week de ASB-2 Soundbar. Dit actieve 5-kanaals audiosysteem beschikt over high-end audiocomponenten, de mogelijkheid om audio te streamen, en een compacte behuizing.  

De Monitor Audio ASB-2 moet volgens de fabrikant een hub zijn voor al je audiobronnen, zowel fysiek gekoppeld als middels streaming. Zo kun je middels Apple’s AirPlay eenvoudig muziek vanaf een iOS-apparaat of computer streamen, en zorgt de DLNA-functie ervoor dat ook vanaf NAS-servers, tablets en pc’s content draadloos gestreamd kan worden. Met Monitor Audio’s Airstream App kun je digitale audio van het netwerk ongecomprimeerd streamen in 24bit/96kHz-kwaliteit.

Monitor Audio ASB-2-2

De soundbar beschikt over vijf digitale versterkers met een totaal vermogen van 160Watt en zes C-CAM luidsprekers: 1x subwoofer (met 2x 140mm), 2x 100mm midden en 2x 25mm hoog. De Digital Sound Processor moet volgens de fabrikant zorgen voor een optimale aansturing van de verschillende luidsprekers. De soundbar kan 5.1- of 7.1-kanaals middels de speciaal hiervoor ontwikkelde 3-D-software omzetten naar een breed stereogeluid met een duidelijk middenkanaal voor dialogen. 

De Monitor Audio ASB-2 kan worden opgehangen met de meegeleverde muurbeugel of op een speciale voet onder de tv geplaatst worden. Qua aansluitingen is de soundbar voorzien van drie hdmi-ingangen, één hdmi-uitgang met 3D- en ARC-ondersteuning, een optische audio-aansluiting, analoge ingangen en een LFE sub-uitgang. Verbinding met het draadloos netwerk vindt plaats via de ingebouwde wifi-module. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd.

De ASB-2 Soundbar van Monitor Audio is vanaf november te koop voor een adviesprijs van 1.250 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.