Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft en Sony maken apps voor PS4 en Xbox One bekend

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2013, 17:31 CategorieGaming

Microsoft en Sony hebben deze week laten weten welke apps er voor respectievelijk de Xbox One en PlayStation 4 game consoles beschikbaar gesteld worden bij de lancering.

Microsoft Xbox One

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het eigen app-aanbod zal bestaan uit onder meer de Xbox Video-en Music-apps, de Skype-applicatie, de Internet Explorer browser, de SkyDrive cloudopslag-app en de Xbox Fitness-app. Deze applicaties zijn voor alle gebruikers direct toegankelijk. Daarnaast worden ook apps van derden als Netflix, TED, HBO GO, Eurosport, MUZU TV en Twitch beschikbaar gesteld op de Xbox One gameconsole. Het is echter nog niet duidelijk of al deze apps ook in Nederland te gebruiken zijn. Wil je van de apps gebruikmaken dan is hiervoor wel een Xbox Live Gold-abonnement dat 59,99 euro per jaar kost vereist.

Xbox-One

Sony PlayStation 4

Ook Sony heeft via de eigen website laten weten welke apps er bij de lancering van de PlayStation 4 beschikbaar gesteld worden. Sony introduceert 13 applicaties, waaronder Sony’s eigen Music & Video Unlmited apps, Amazon Instant Video, Netflix, Crunchyroll, EPIX, Hulu Plus, NBA Game Time, NHL Gamecenter LIVE, Redbox Instant, VUDU en YuppTV. Ook voor deze apps geldt dat dat nog niet duidelijk is of ze allemaal door de Nederlandse PS4-bezitters te gebruiken zijn.

sony-playstation-4

Beschikbaarheid

De Xbox One wordt op 22 november officieel gelanceerd in een aantal landen. Microsoft maakte eerder dit jaar echter bekend dat de Nederlandse lancering pas in 2014 gepland staat. Sony’s PlayStation 4 wordt vanaf eind november in de Nederlandse winkels verwacht.

  • Delen:

Reacties

  1. Daniël
    03 oktober, 2014 om 18:05

    Hallo, kan iemand mij vertellen wanner de nhl gamecenter live beschikbaar komt voor de playstation 4?

    Groeten Daniël

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.