Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert nieuwe generatie Connect ID Smart tv

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2013, 13:42 CategorieLcd en led tv's

Zoals op IFA 2013 aangekondigd, brengt Loewe nu zijn vernieuwde Connect ID op de Nederlandse markt. Behalve het design is vrijwel alles nieuw aan de nieuwe Loewe Connect ID. De vernieuwde serie beschikt over een nieuwe bedieningseenheid, een nieuw soundconcept, nieuwe elektronica en nieuwe kleuren. Naast de nieuwe kleurvarianten framboos en havanna valt de geïndividualiseerde bedieningseenheid het meest op.

Loewe Assist Media

Met de nieuwe elektronica bouwt Loewe hier voort op het Loewe Assist Media menu dat we al kennen van de Loewe Reference ID en Individual Slim Frame. Op het beginscherm van de nieuwe Loewe Connect ID televisie kunnen nu alle persoonlijke favorieten worden opgeslagen. Via de stertoets op de afstandsbediening worden persoonlijke favorieten aan het beginscherm toegevoegd, waarna ze op elk moment beschikbaar. De favorieten krijgen automatisch kleurige zenderlogo’s of miniaturen. De meegeleverde afstandsbediening Loewe Assist is bovendien voorzien van de bediencodes voor Apple TV en de meest gangbare settopboxen en heeft een leerfunctie voor apparaten van andere fabrikanten.

Beeld en aansluitingen

Loewe heeft de nieuwe Loewe Connect ID in alle formaten voorzien van een LED-panel met een refresh rate van 200Hz. In combinatie met de Loewe Active Glasses 3D wordt ook driedimensionale content weergegeven. HDTV-tuners voor DVB-T/C/S/S2 en afhankelijk van de uitvoering voor DVB-T2 zijn ook aan boord. Een groot aantal aansluitingen, zoals twee CI+ slots, vier HDMI- en drie USB-aansluitingen, garanderen volgens de fabrikant een optimale netwerkintegratie van de Connect ID.

Audio

De Loewe Connect ID beschikt over ingebouwde klasse D-versterkers en een totaal muziekvermogen van 80 watt (2 x 40 watt). Voor een gelijkmatig volume bij het wisselen van zenders en andere bronnen, de beste verstaanbaarheid en de hoogste transparantie is de tv uitgerust met een automatische volumeregeling (AVC) en spraakdetectie, en zijn de luidsprekers met stof bespannen. De tweekanaalsversie van de Loewe Connect ID televisie beschikt bovendien over een puur digitaal audiosignaal van ingang tot eindversterker en een geïntegreerde meerkanaalsdecoder en AV-voorversterker. Dat maakt de Loewe Connect ID ook geschikt voor Dolby Digital en dts 5.1 surround sound en aansluiting op een Loewe Sound systeem.

Loewe-Connect-ID-retina-2

Ook de Loewe Connect ID kan met verschillende luidsprekers en subwoofers worden gecombineerd om zo een 2.0 tot 7.1 home cinema-systeem te configureren. In combinatie met 3D Orchestra kunnen er bovendien tot 7 luidsprekers en 4 subwoofers op de Connect ID DR+ worden aangesloten. Met één afstandsbediening kan het complete home entertainment-systeem worden bestuurd.

Formaten en varianten

De nieuwe Loewe Connect ID televisies zijn verkrijgbaar in eenkanaals- en tweekanaalsversie met geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+, en in drie verschillende maten: 40-, 46- en 55-inch. Daarbij heb je de keuze uit behuizing in zwart, wit, zilver, beige, havanna of framboos en een omlijsting in hoogglans zwart of hoogglans wit. De Loewe Connect ID 40 en 46 worden geleverd met de tafelstandaard Connect ID Dynamic en het 55 inch-model met een muurbevestiging. Daarnaast zijn er tal van andere opsteloplossingen mogelijk: tafel- of vloerstandaard, tableau of rek of de spectaculaire, vrijstaande Wall Stand Flex 32-46 of Screen Lift Plus 32-55.

Prijs en beschikbaarheid

De Loewe Connect ID 40 is beschikbaar voor 1.999 euro of 2.499 euro voor de versie met DR+. De Loewe Connect ID 46 kost 2.399 euro of 2.899 eur met DR+, terwijl de Loewe Connect ID 55 er is voor 2.999 euro of 3.499 euro met DR+.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.