Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG Smart tv’s verzamelen privacygevoelige data’

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2013, 13:27 CategorieSmart tv's

Tv’s worden steeds slimmer aangezien ze verbonden zijn met het internet, maar dat zorgt ook voor problemen met privacy. Wat mag wel en wat mag niet bekeken worden door de fabrikant of andere partijen? Smart tv’s van LG zouden veel privacygevoelige informatie doorsturen naar de servers van de fabrikant.

Uit onderzoek door Doctor Beet, een onbekende blogger die naar aanleiding van een bedrijfscommercial van LG een niet nader genoemde Smart tv van het bedrijf bekeken heeft, blijkt dat veel informatie van de gebruiker doorgestuurd wordt. De Smart tv’s van LG beschikken over een optie om het doorsturen van gevoelige informatie uit te zetten maar zelfs wanneer dit ingeschakeld is wordt er nog informatie doorgestuurd.

De tv’s van LG zouden onder meer bestandsnamen op usb-opslagmedia en gekozen televisiezenders doorsturen naar de servers van het bedrijf. Aan de hand van deze informatie zouden vervolgens advertenties getoond worden die op de interesses van de gebruiker aansluiten. Volgens Doctor Beet wordt er bij het zappen elke keer informatie, welke ook nog eens onversleuteld is, doorgestuurd naar LG. 

LG heeft onderstaande reactie aan Engadget verstuurd en laat weten binnen 48 uur duidelijkheid te willen geven over de gang van zaken. Daarbij geeft de Koreaanse fabrikant aan dat het verzamelen en het gebruik van data binnen het Smart tv platform per regio kan verschillen.

We’re looking into this now. We take these claims very seriously and are currently investigating the situation at numerous local levels since our Smart TVs differ in features and functions from one market to another. We work hard to get privacy right and have made this our top priority.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.