Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG belooft gebruikers Smart tv’s niet meer te bespioneren

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2013, 16:57 CategorieSmart tv's

Gisteren verscheen het bericht dat Smart tv’s van LG informatie over gebruikers en bekeken content verzamelen en doorsturen naar de fabrikant. Vandaag laat LG weten te stoppen met deze praktijken.

Uit een onderzoek door Doctor Beet bleek gisteren dat Smart tv’s van LG veel privacygevoelige informatie doorsturen naar de servers van de fabrikant waarmee vervolgens advertenties die op interesses afgestemd zijn vertoond kunnen worden. LG bekend vandaag schuld en geeft aan dat sommige Smart tv’s zich niet zo gedragen als het zou moeten.

Volgens LG zou deze informatie niet doorgestuurd mogen worden wanneer de optie voor het delen van persoonlijke informatie in de instellingen uitgeschakeld staat. Toch raadt het bedrijf af deze optie uit te schakelen omdat hiermee aanbevelingen voor interessante content gedaan kunnen worden.

Uit het onderzoek bleek ook dat LG informatie van bestandsnamen op aangesloten usb-sticks verzamelt en doorstuurt naar de eigen servers. LG geeft aan dat dit voor een nog te lanceren dienst is die gedetailleerde informatie over een film of tv-serie kan tonen.

De Koreaanse fabrikant belooft nu een firmware-update uit te rollen waarmee de optie voor het niet delen van deze informatie gehonoreerd wordt. Daarbij wordt het delen van bestandsnamen van usb-sticks voor de toekomstige dienst uitgeschakeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.