Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lancering Samsung Smart tv’s met Tizen pas na introductie smartphone

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2013, 12:44 CategorieSmart tv's

Afgelopen september maakte Samsung bekend te werken aan Smart tv’s die uitgerust zijn met het nieuwe Tizen besturingssysteem. De Koreaanse fabrikant richt zich echter eerst op smartphones.

Samsung laat tegenover The Korea Herald weten dat smartphones met Tizen software momenteel prioriteit hebben. Zodra de eerste smartphones met het besturingssysteem gelanceerd zijn is het de beurt aan Smart tv’s. De verwachting was dat de Koreaanse fabrikant CES 2014 zou aangrijpen om de eerste Tizen Smart tv’s te presenteren maar een introductie halverwege of eind volgend jaar lijkt nu waarschijnlijker.

Volgens Samsung  biedt het besturingssysteem meer mogelijkheden voor alle interactieve apparaten die onderdeel uitmaken van een ecosysteem. Het doel van Tizen is om een alternatief voor Android te ontwikkelen zodat Samsung niet meer afhankelijk is van Google. De software is echter ook uitermate geschikt voor Smart tv’s, met name omdat het opensource is, aldus Intel, de partner van Samsung voor de ontwikkeling van de software. Dat beide bedrijven meteen vol in zullen zetten op Tizen voor mobiele apparaten en tv’s is onwaarschijnlijk aangezien het grootste deel van de mobiele apparaten van Samsung op Android draait en het bedrijf reeds een uitgebreid en aantrekkelijk eigen Smart tv platform ontwikkeld heeft. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.