Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense en Seiki lanceren goedkope 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2013, 15:51 CategorieLcd en led tv's

In Nederland moet je wanneer je een 4K Ultra HD tv wilt kopen nog diep in de buidel tasten. De gemiddelde prijs van de verkochte Ultra HD tv’s bedraagt namelijk ruim 4.000 euro. Aan de andere kant van de wereld worden er echter al goedkopere modellen gelanceerd dus wellicht wordt geduld beloond.

Het begin dit jaar nog onbekende Seiki heeft inmiddels aardig wat bekendheid vergaard door de introductie van goedkope 4K Ultra HD tv’s en het bedrijf lanceert deze week wederom een nieuw model. In de VS wordt een 55-inch model gelanceerd dat voor 1.500 dollar over de toonbank gaat en naast de hoge resolutie beschikt de tv onder meer over HDMI 1.4-poorten en USB-poorten. Eerder dit jaar lanceerde Seiki al een 39-inch model voor 699 dollar en een 50-inch model voor 1.199 dollar.

Ook Hisense brengt een goedkope 4K Ultra HD tv naar de VS. Het bedrijf introduceert een 55-inch model dat voor een aantrekkelijke prijs van 2.000 dollar over de toonbank gaat. De Hisense XT880 beschikt in tegenstelling tot het model van Seiki wel over diverse Smart tv functies met toegang tot apps als Netflix, YouTube, Pandora, twitter, en Facebook. Ook beschikt de tv over ingebouwd wifi voor koppeling met je thuisnetwerk, vier HDMI 1.4-poorten, drie USB-poorten en streaming van content middels DLNA.

Beide tv’s worden voorlopig alleen in de VS uitgebracht. Het is niet bekend of Seiki en Hisense plannen hebben om de 4K-modellen naar Europa te brengen.

 • Delen:

Reacties

 1. JP Lim
  14 november, 2013 om 2:20

  Hisense heeft inmiddels voet in Europa.Via Italie word de distributie verzorgd bij Euronics en inmiddels is ie ook al te koop bij de duitse Otto 50 inch voor 1999 euro en de 58 inch voor 2999 euro.Het is alleen de vraag of deze ook in de toekomst een update krijgen voor hdmi 2.0 Ze produceren dezelfde schermen ook voor Samsung en LG alhoewel het ontwerp zelf veel weg heeft van Sony. Ondertussen is er al een samenwerkingsverband met Loewe ondertekend wat kwalitatief al wat voeten in de aarde heeft en de prijsdaling voor de dure concurrentie in beweging heeft gebracht.

  • Martijn Chel
   14 november, 2013 om 9:07

   Ik woon in Italië maar heb ze nog niet in de winkel gezien hier. Daarbij is er idd een samenwerking met Loewe maar deze heeft als insteek om elkaars markt te leren kennen en daar producten in te lanceren. Qua hdmi-update; dat is inderdaad de grote vraag.

 2. JP Lim
  17 november, 2013 om 13:27

  Hallo Martijn hier alvast een update. Blaupunkt heeft inmiddels ook twee modellen te koop aangeboden bij de duitse Otto a la Seiki te weten 39 inch voor 599 euro en 50 inch voor 949 euro. Het zijn dus kale versies zonder 3D, internet aansluiting of content.Maar hier is altijd wel iets om op te vinden. Misschien voor de liefhebber die niet lang wilt wachten om 4K voordelig te bekijken of uit te proberen. Je ziet wel hoe snel China dit marktsegment naar zich toe wil trekken om alleen al in zee te gaan bij onze oosterburen die toch al in een verzadigde markt zitten met full-hd tv”s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.