Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Haal meer uit het geluid van je tv met de Teufel Cinebar 11

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2013, 15:28 CategorieLuidsprekers

Teufel Audio introduceert deze week de Cinebar 11, een slanke en draadloze oplossing waarmee het geluid van de tv verbeterd kan worden. Daarbij beschikt de Cinebar 11 over interessante features als NFC, Bluetooth en de draadloze subwoofer.

De Teufel Cinebar 11 soundbar beschikt in totaal over acht drivers, plus een grote 165-mm woofer in de subwoofer. Ondanks het slanke ontwerp van zowel de soundbar als de subwoofer levert de set volgens de fabrikant uit Berlijn indrukwekkende prestaties. De soundbar is met z’n 5,4 cm laag genoeg, zodat de set zonder problemen direct onder de meeste flatscreen televisies kan worden geplaatst. De smalle en draadloze basreflex subwoofer kan flexibel in de ruimte worden geplaatst zonder kabel tussen soundbar en subwoofer.

Dankzij NFC (near field communication) maakt de Bluetooth ontvanger van de Cinebar 11 eenvoudig verbinding met smartphones, tablets en notebooks waardoor muziek draadloos gestreamd kan worden. De Cinebar 11 beschikt over twee HDMI aansluitingen: één HDMI ingang en één uitgang die beiden HDMI versie 1.4 ondersteunen zodat je geen aparte audiokabel tussen televisie en de Cinebar 11 nodig hebt. Met de optische ingang kan een andere bron worden aangesloten.

Teufel-Cinebar-11

De Dolby- en DTS decoder en de virtual-sound technologie moeten de surround-ervaring verzorgen. De soundbar is in het bezit van twee tweeters en zes midrange drivers en de subwoofer beschikt over een 165-mm woofer voor een basweergave tot 40 Hz. De soundbar zelf heeft een vermogen van 80 Watt en de subwoofer beschikt over 60 Watt aan vermogen. De soundbar levert een geluidsdruk van 96 dB en de subwoofer 102 dB, dit gemeten op 1 meter afstand.

De Cinebar 11 is op het meegeleverde voetje direct onder de tv te plaatsen, of kan met behulp van de geïntegreerde muurbeugel direct aan de wand worden bevestigd. De draadloze subwoofer kan zowel staand als liggend worden opgesteld.

De Teufel Cinebar 11 is per direct verkrijgbaar op teufelaudio.nl voor de prijs van 399,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.