Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen 3D Blu-ray ondersteuning voor de Xbox One, wel voor de PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2013, 13:36 Categorie3D

Bij het kopen van een game console is het niet alleen belangrijke welke apps er beschikbaar zijn en welke games je kunt spelen, ook de ondersteuning van verschillende fysieke media is van belang. Als je fan bent van 3D Blu-ray films dan kan dit mogelijk de keuze tussen de Xbox One en de PlayStation 4 makkelijker maken.

In eerste instantie wordt Microsoft’s Xbox One namelijk zonder ondersteuning voor de weergave van 3D Blu-ray discs gelanceerd. Normale ‘2D’ Blu-ray films kunnen wel afgespeeld worden. Het gaat echter om direct na de lancering want Microsoft bevestigt wel dat er mogelijk later middels een update ondersteuning voor 3D Blu-ray aan de console toegevoegd wordt. Of deze update daadwerkelijk uitgerold wordt hangt af van hoe groot de vraag naar ondersteuning voor 3D Blu-ray is.

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat ook de PlayStation 4 voorlopig zonder ondersteuning voor 3D Blu-ray discs gelanceerd zal worden. Wel laat Sony weten, net als Microsoft, mogelijk in de toekomst een update beschikbaar te stellen die de functionaliteit toevoegt. Alleen de PlayStation 3 beschikt dus over ondersteuning voor 3D Blu-ray discs. 

Sony’s PlayStation 4 biedt wel direct na lancering de mogelijkheid om 3D Blu-ray films af te spelen, net als het geval was bij de PlayStation 3. Hiervoor moet wel na aankoop een update gedownload worden en de console moet door de gebruiker worden geactiveerd. Naast 3D Blu-ray films ondersteunt de PlayStation 4 3D gameplay. Tot op heden zijn er echter nog geen 3D games voor de PS4 aangekondigd. 4K-weergave ontbreekt ook op de PS4 nog maar Sony heeft reeds laten weten dat het bedrijf overweegt hiervoor in de toekomst een update uit te brengen. 

  • Delen:

Reacties

  1. Mehdi
    11 november, 2013 om 13:55

    Trine 2 voor de PS4 is overigens wel aangekondigd met 3D support.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.