Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Drie redenen om de PlayStation 4 voor je home cinema systeem te kopen

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2013, 12:59 CategorieTips en adviezen

Eind deze maand verschijnt Sony’s nieuwste game console, de PlayStation 4 in Nederland. Echter is deze console niet alleen interessant voor diegenen die veel games spelen. Ook voor de home cinema enthousiasteling biedt de PS4 voordelen.

PlayStation 4 en home cinema

De belangrijkste functie van de PlayStation 4 is natuurlijk het spelen van games, maar de spelcomputer kan meer dan dat. Het is een waardige entertainment hub voor iedereen die zijn home cinema systeem volledig en compleet wil uitrusten. Hieronder vind je drie redenen om een PlayStation 4 voor je home cinema systeem te kopen, naast natuurlijk het feit dat dit voor gamers de ultieme machine is.

Het is een Blu-ray speler

De PlayStation 4 is niet alleen een spelcomputer maar ook een volwaardige Blu-ray speler. Je kunt de console koppelen aan je receiver of home cinema systeem en zonder problemen Blu-ray discs afspelen. Deze Blu-ray films, en andere digitale content, kan in Full HD 1080p-resolutie weergegeven worden. Echter is er in eerste instantie geen ondersteuning voor 3D Blu-ray. Dit wordt mogelijk later middels een update toegevoegd.

Apps

Een apparaat dat op het internet aangesloten is kan tegenwoordig niet meer zonder apps en ook de PlayStation 4 krijgt een groot aanbod aan apps. Voor Nederlanders is het exacte aanbod nog niet bekend maar in ieder geval krijg je de mogelijkheid om Netflix weer te geven op je tv. Daarbij biedt Sony haar eigen Video en Music Unlimited diensten aan. Video Unlimited wordt op korte termijn ook in Nederland verwacht, Music Unlimited is reeds beschikbaar. De verwachting is dat het app-aanbod na lancering snel zal groeien.

DTS-HD Master Audio 7.1

De PlayStation 4 wordt geleverd met ondersteuning voor DTS-HD Master Audio 7.1. Dit houdt in dat bronmateriaal da uitgerust is met een DTS-HD Master Audio 7.1 audiotrack gedecodeerd kan worden en je dus van de hoogste kwaliteit audio kunt genieten. Dit geldt voor zowel Blu-ray films als video-on-demand content en streamingdiensten.

Wanneer je helemaal niks om het spelen van games geeft zijn er natuurlijk goedkopere opties om deze functies naar je home cinema systeem te brengen. De PlayStation 4 heeft namelijk een prijs van 399 euro. Maar, wanneer je zo nu en dan een game speelt, veel waarde hecht aan een interessant aanbod aan apps, en tegelijkertijd een complete hub voor je home cinema systeem wilt hebben is de PS4 een interessante optie. Daarbij belooft Sony snel updates uit te rollen wanneer er vraag naar specifieke features is vanuit de gebruikers. Denk hierbij aan 3D Blu-ray ondersteuning en ondersteuning voor 4K-games.   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.