Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ MW523 en MS521P projectoren met langere levensduur lamp

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2013, 11:41 CategorieProjectors

BenQ presenteert met de MW523 en de MS521P twee nieuwe projectoren met een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen en een maximale contrastratio van 13.000:1. De nieuwe projectoren zijn uitgerust met 3D-technologie via HDMI en geschikt voor kleine en middelgrote ruimten. 

BenQ MW523

De BenQ MW523 is vanaf nu verkrijgbaar voor een prijs van 649 euro. De WXGA-projector beschikt over een fysische resolutie van 1280 bij 800 pixels en is voorzien van een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen. Dankzij de 1,2-voudige zoom is de projector flexibel op te stellen en kan hij een tot 100-inch groot beeld projecteren. De in de DLP-chip geïntegreerde Triple Flash-functie zorgt voor 3D-beelden. Triple Flash zorgt er bij een 3D-weergave van 144Hz voor dat door verdrievoudiging van de beeldherhalingsfrequentie trillingen niet meer waarneembaar zijn. Het geïntegreerde DLP Link-synchroniseringssysteem zorgt voor communicatie tussen de projector en de optioneel verkrijgbare shutterbril.

BenQ MS521P

De BenQ MS521P is vanaf nu verkrijgbaar voor een prijs van 359 euro. Dit model heeft een gewicht van slechts 1900 gram en een SVGA-resolutie van 800 bij 600 pixels. De projector beschikt verder over een lichtsterkte van 3000 ANSI lumen en een beeldherhalingsfrequentie van 144 Hz.

BenQ MS521P-retina

Bij de BenQ-projectoren MW523 en MS521P gaan lichtsterkte en energie-efficiëntie volgens het bedrijf hand in hand. Door de SmartEco-technologie geeft de lamp niet meer licht dan daadwerkelijk nodig is, en past hij zich steeds zelfstandig aan de te projecteren inhoud aan. Door SmartEco wordt de levensduur van de lamp verlengd met tot 10.000%, en dat bij volle lichtsterkte. De daaruit voortvloeiende kosten voor vervanging van lampen worden zo aanzienlijk verminderd. In de stand-by-modus bedraagt het verbruik van de projector minder dan 0,5 watt. 

Beide projectoren zijn uitgerust met de BrilliantColor-technologie voor een uitgebreid kleurenpalet. De wandkleurcorrectie stelt bovendien in staat tot optimalisering van de weergave, al naargelang de kleurtoon van het projectie-oppervlak. Beide modellen zijn 3D-compatibel via de geïntegreerde HDMI-ingang waarop verschillende bronnen aangesloten kunnen worden. De verdere featureset bestaat uit uitgebreide connectiviteit, een luidspreker en de Quick Cooling-functie voor transport onmiddellijk na gebruik.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.