Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

6 procent van de Nederlanders gebruikt Netflix

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2013, 16:10 CategorieOnderzoeken

Sinds afgelopen zomer is videostreamingdienst Netflix beschikbaar in Nederland. Uit onderzoek van Nutech blijkt dat inmiddels 6 procent van de Nederlanders van dienst gebruik maakt.

Maurice de Hond heeft 2.000 Nederlanders een aantal vragen over Netflix en andere Video on Demand-diensten gesteld. Hieruit blijkt dat meer dan 50 procent van alle ondervraagden de dienst helemaal niet kent en dat 42 procent er wel eens van gehoord heeft. 6 procent van de ondervraagden gaf aan een abonnement op de dienst, wat 7,99 euro per maand kost, afgenomen te hebben.

Van het totale aantal mensen dat Video on Demand-diensten gebruikt heeft 28 procent voor Netflix gekozen. 77 procent van de ondervraagden gebruikt een dienst die via de settopbox aangeboden wordt, onder andere van Ziggo en UPC. Netflix blijft iTunes (10 procent) en Pathé Thuis (5 procent) ruim voor, terwijl deze diensten al langer in Nederland te gebruiken zijn.

Ook is men gevraagd naar de prijs van Netflix en opvallend is dat een derde van de mensen die bekend is met de dienst de prijs van 7,99 euro per maand te duur vindt. Maar 14 procent van de ondervraagden vindt dit bedrag goedkoop. Netflix biedt onder meer een groot aanbod aan series en films dat continue uitgebreid wordt. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.