Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp introduceert GX-BT7 draadloze Bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 16:08 CategorieLuidsprekers

Sharp introduceert een nieuwe draadloze Bluetooth-speaker met futuristisch design, de GX-BT7. Deze luidspreker is ontwikkeld om optimaal van het geluid vanaf een smartphone of tablet te kunnen weergeven.

De GX-BT7 beschikt over een originele vormgeving en een uniek openingsmechanisme. Ook zijn de laatste innovaties op audiogebied volgens Sharp in de speaker verwerkt, zoals NFC-tags voor gebruiksvriendelijke connectiviteit. De speaker biedt met zijn near field communication (NFC) tags een eenvoudige manier om te streamen via Bluetooth. De tags kunnen tot 10 meter bij de speaker vandaan geplaatst worden. Als de tag met de smartphone of tablet wordt aangeraakt, krijgt de speaker rechtstreeks toegang tot de mediabibliotheek van het apparaat.

De Sharp GX-BT7 is geoptimaliseerd voor Android-toestellen door opname van het Android Open Accessory-protocol. Hierdoor herkent de speaker de telefoon als media-apparaat en niet enkel als opslagapparaat. Dit betekent dat de speaker het digitale PCM-signaal van telefoons of tablets kan gebruiken en levert een hogere geluidskwaliteit op dan van gecomprimeerde geluidsbestanden als MP3 en WMA. De speaker ondersteunt echter ook alle iPhones, iPads en iPods via Apples iAP-protocol, met terugspeeloptie en oplaadmogelijkheid, via een USB-verbinding.

Sharp-GX-BT7

De luidspreker is vormgegeven als een ronde, dubbele cilinder, die smaller is in het midden. Aan de twee uiteinden bevinden zich de sub-woofers van 8cm doorsnede. Als de speaker aangaat, schuiven de sub-woofers enkele centimeters naar buiten. Hierdoor staan ze onder de juiste hoek voor, volgens de fabrikant, de beste geluidskwaliteit. Als het apparaat muziek afspeelt licht de blauwe LED-verlichting synchroon met de beats van de muziek op.

De speaker is ook beschikbaar in een variant zonder USB-aansluiting en met rode LED-verlichting: de GX-BT3. Beide speakers zijn vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De adviesprijzen van de GX-BT3 en de GX-BT7 zijn respectievelijk 129,00 euro en 149,00 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. h.a.huijser
    14 november, 2016 om 20:21

    waar koop ik de sharp bleu tooth speaker GX-BT7

    vr gr

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.