Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Schilderij aan de muur: stream kunst in hoge resolutie naar je tv

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2013, 17:04 CategorieSoftware

Een flatscreen tv ziet er indrukwekkend uit wanneer er iets op verschijnt maar zodra het toestel uitstaat is het een zwart vlak aan de muur. Om ook zonder dat je tv kijkt iets moois aan de muur te hebben hangen kun je kunst naar je tv laten streamen.

Kunstwerken streamen met ArtCast

Een bedrijf dat gaat onder de naam ArtCast is met een dienst begonnen waarmee je kunst, in de vorm van onder meer schilderijen, naar je tv kunt streamen. Je tv moet er vanzelfsprekend wel voor aanstaan en je hebt een internetverbinding nodig, maar dan heb je ook een echt kunstwerk aan de muur in plaats van een zwart vlak.

Voor een bedrag van 2,99 dollar per maand maakt ArtCast het mogelijk om een loop van ongeveer een uur weer te geven op je tv. Je kunt kiezen uit verschillende kunstcollecties en collecties met foto’s of video’s. Een aantal genres die het bedrijf aanbiedt zijn Bestselling Paintings, Bestselling Photography, Nature and Scenic, Chill and Lounge, Masterpieces and Classics, Travel and Exploration, Nightclub, en Featured Artists. ArtCast geeft aan dat de kwaliteit van de afbeeldingen en video’s hoger is dan wanneer je ze zelf download door de optimalisaties die het bedrijf voor flatscreen tv’s uitvoert en de overeenkomsten die met artiesten en musea gesloten zijn.

Om van de dienst gebruik te maken heb je een tv met internetverbinding of een mediaspeler met de ArtCast app nodig. Voorlopig is de dienst echter alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. 

LG 55EA8809 oled tv

Overigens is dit idee niet helemaal uniek want LG biedt al een vergelijkbare gratis dienst aan voor de 55-inch 55EA8809 oled tv. Deze zeer slanke tv is volgens de Koreaanse fabrikant een kunstwerk aan de muur en kan middels het Smart tv platform kunstwerken in hoge resolutie tonen.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    20 oktober, 2013 om 21:26

    Wat een creatieve breinen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.