Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert Shape M7 (WAM-750) draadloze speaker

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2013, 17:58 CategorieLuidsprekers

Samsung heeft vandaag een nieuwe draadloze speaker aangekondigd. De Koreaanse fabrikant komt met de Shape M7 (WAM-750), een speaker die de concurrentie met de Sonos audiosystemen aan moet gaan.

De Samsung Shape M7 is een apart vormgegeven draadloze luidspreker waarmee muziek vanaf apparaten binnen het thuisnetwerk weergegeven kan worden. De speaker maakt dus zelf verbinding met bijvoorbeeld een computer of tablet, wanneer gekoppeld met het wifi-netwerk. Ook is het mogelijk middels één van de geïntegreerde muziekdiensten, waaronder Amazon, Tunein en Rhapsody, naar muziek te luisteren. Op dit moment is er nog geen Spotify-integratie.

Samsung-Shape-M7-2

We gaven al aan dat Samsung hiermee de concurrentie met Sonos aangaat en dat zien we terug door de optionele toevoeging van de Samsung Hub. Deze hub maakt het mogelijk om meerdere Shape M7-luidsprekers te koppelen zodat je in elke kamer naar dezelfde (gestreamde) muziek kunt luisteren. Ook kun je ervoor kiezen elke speaker apart aan te sturen.

Met de introductie van de Shape M7 lanceert Samsung ook een Android-app. Eenmaal geïnstalleerd op je smartphone of tablet kun je daarmee muziek richting de speaker streamen. Later wordt er ook een iOS-versie van de app gelanceerd. Naast het bedienen van media die op de smartphone of tablet staat maakt de app het mogelijk om muziek die vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk gestreamd wordt te bedienen. 

De Samsung Shape 7 draadloze luidspreker moet vanaf 13 oktober in de VS te koop zijn voor een prijs van 399 dollar. De speaker komt in een zwarte (WAM-750) en een witte (WAM-751) variant. Of en wanneer de speaker naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.