Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips Fidelio SoundTowers: Hoge kwaliteit muziek vanaf alle bronnen

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2013, 14:21 CategorieLuidsprekers

Naast nieuwe DesignLine luidsprekers en twee soundbar systemen introduceert Philips de Fidelio SoundTowers. Dit premium audiosysteem is volgens de fabrikant gericht op consumenten die hoge kwaliteit audio verwachten vanaf verschillende bronnen.

Philips Fidelio SoundTowers

De Fidelio SoundTowers zijn volgens Philips ontworpen voor een kamer vullend en natuurlijk geluid, zonder het gebruik van kabels. Met draadloze connectiviteitsopties, DualDock en CD-weergave beschikt het systeem over alle mogelijkheden om muziek weer te geven. Streaming is mogelijk middels Bluetooth (APT-X en AAC), het DualDock biedt de mogelijkheid om een iPhone of iPod (zowel Lightning als 30-pin) op de speaker te plaatsen, via de USB-poort kan een USB-stick of harddisk aangesloten worden, de CD-speler speelt nagenoeg alle CD’s af en een FM-tuner zorgt voor de weergave van radiozenders. 

Philips-Fidelio-SoundTowers-2

De twee speakers zijn twee-weg vloerstaande luidsprekers zonder een centrale unit, en zijn voorzien van hoge kwaliteit componenten en passieve crossovers. Twee mid-woofers worden gebruikt om ongewenste reflecties van de vloer te neutraliseren en de nauwkeurigheid van de crossover te vergroten. De tweeters beschikken over een soft-dome en een grote magneet om vervorming te voorkomen en onderscheiden van individuele instrumenten eenvoudiger te maken. De bas-poorten zijn zo geplaatst dat de mid-woofers een nauwkeurige en diepe bas kunnen weergeven.

Het design van de speakers moet ervoor zorgen dat muziek op natuurlijke manier verspreid wordt door de ruimte. Daarbij is de trapeze-vorm gebruikt om de opbouw van staande geluidsgolven in de speaker te voorkomen. Voor extra flexibiliteit zijn de speakers voorzien van optische, coaxiale en analoge inputs. Hiermee zijn apparaten als tv’s, game consoles en Blu-ray spelers aan te sluiten. 

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Fidelio Sound Towers (DTM9030) moeten deze maand in Nederland te koop zijn voor een adviesprijs van 799 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.