Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic stopt in maart met productie plasma tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2013, 11:20 CategoriePlasma tv's

Er gaan al sinds begin dit jaar geruchten dat Panasonic stopt met de productie van plasma tv’s en vandaag zijn er berichten opgedoken dat de Japanse fabrikant in maart de stekker uit de productie van plasma tv’s trekt.

Plasma is nog steeds volgens velen de beste techniek wanneer je gaat voor een hoogwaardige beeldkwaliteit met diepe zwartwaarden en een natuurlijke kleurweergave. Toch heeft Panasonic, momenteel de grootste fabrikant van plasma tv’s, het zwaar door tegenvallende verkopen en steeds lagere marges. Omdat het bedrijf afdelingen die geen of niet voldoende winst meer maken wil gaan sluiten lijkt het einde van de plasma tv-afdeling in zicht.

Sinds begin dit jaar zijn er diverse geruchten verschenen over het stoppen van de ontwikkeling en productie van plasma tv’s, maar Panasonic gaf in april aan dat er van een ontwikkelingsstop nog geen enkele sprake was. Het bedrijf wilde de mogelijkheden om de huidige referentie-tv, de ZT60 plasma tv, te verbeteren bekijken en zeker in 2014 nog nieuwe modellen introduceren. Volgens Reuters komt het bedrijf daar nu op terug.

Panasonic zou in maart volgend jaar de stekker al uit de laatste plasma tv-fabriek willen trekken en dus stoppen met de productie van plasma tv’s. Mocht dit kloppen dan komt het einde van plasma een stuk sneller in zicht en is de kans klein dat de Japanse fabrikant volgend jaar nog nieuwe modellen presenteert. Panasonic geeft zelf echter nog steeds aan geen definitief besluit genomen te hebben.

Panasonic is momenteel nog maar één van de weinige fabrikanten die plasma tv’s produceert. LG heeft dit jaar alleen een aantal middenklasse modellen geïntroduceerd en laat high-end dus over aan lcd/led. Samsung heeft het assortiment plasma tv’s flink uitgedund maar bracht nog wel een high-end model op de markt. Het lijkt erop dat we ons dus moeten opmaken voor een tv-markt zonder plasma. Panasonic richt zich ondertussen, net als andere fabrikanten, op technieken als 4K Ultra HD en oled. Het bedrijf toonde tijdens IFA 2013 diverse indrukwekkende tv’s, waaronder oled-modellen met 4K Ultra HD resolutie. Panasonic zou volgens recente geruchten dit jaar zelfs al de eerste 4K oled tv op de markt willen brengen.

Panasonic 2013 plasma tv’s

Bekijk de volledige 2013 plasma tv line-up van Panasonic, inclusief de ZT60 serie.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    10 oktober, 2013 om 22:49

    Eeuwige zonde…panny maakt zoveel meer waar voor je geld met de plasma’s. En 4k gaat toch weer over led. Ik heb tot nu toe nog elke 3d tv in het middensegment gehad dus de revolutie tot op de voet gevolgd. ik denk dat panasonic een heleboel plasma liefhebbers enorm gaat teleurstellen als ze echt stoppen. Hier moet iets aan gedaan worden!! het is gewoon bijna onmogelijk om van plasma naar led te switchen als doorgewinterde plasma liefhebber. Het is net alsof een topsporter gaat stoppen op het hoogtepunt van zijn carriere. Niet dus…panny dit doe je niet!!
    Panasonic plasma leeeft!! Vooral anno 2013 met hun 60 serie. Het is alsof een dierbare vriend sterft. Aan de andere kant als ik op de site van panasonic kijk gaat hun oled ook veel revolutie voortbrengen, dat is toch hun kracht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.