Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Orbitsound SB60 Soundbase speaker voor onder de tv

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2013, 17:18 CategorieLuidsprekers

Als je een paar maanden terug je tv op een speaker wilde zetten werd je voor gek verklaard maar blijkbaar is het nu ineens een trend. We hebben er inmiddels al tien voorbij zien komen en vandaag is het de beurt aan Orbitsound. Het bedrijf introduceert de SB60 Soundbase speaker voor onder de tv. Daarnaast wordt de ‘M’ serie met Bluetooth in Nederland geïntroduceerd.

Vanaf vandaag zijn de audiosystemen van het Britse Orbitsound, de ‘M’ serie met Bluetooth (bestaande uit de M9, M10 en de M12) en de SB60 Soundbase, verkrijgbaar in Nederland. Beide systemen beschikken over de airSOUND technologie, welke bij zowel lage als hoge volumes voor een gedetailleerd geluid met natuurlijke lage tonen en een breed stereobeeld moet zorgen.

Orbitsound SB60 Soundbase

De compacte SB60 Soundbase is geschikt voor 32-inch tot 42-inch schermen en zelfs voor veel televisies tot 55-inch. Naast de focus op een goede audiokwaliteit had men bij de ontwikkeling een strak design voor ogen dat in elke huiskamer zou passen. Onder de handmatig gepolijste, hoogglans pianozwarte buitenkant, gaat een houten kast schuil die is opgebouwd uit verschillende houten onderdelen, om een zo laag mogelijke vervorming te  garanderen.

Orbitsound SB60 Soundbase

De installatie is volgens de fabrikant eenvoudig: je hoeft slechts een optische kabel op de televisie aan te sluiten en een stekker in het stopcontact te steken, zonder dat er extra apparatuur of  bedrading nodig is. De 2×2-inch front luidsprekers zorgen voor het grootste deel van de geluidsdefinitie en de 5-inch subwoofer moet zorgen voor krachtige lage frequenties. De 2×2-inch opzij gerichte luidsprekers creëren volgens het bedrijf een breed en levendig geluidslandschap.

Orbitsound ‘M’ soundbar-lijn

Orbitsound’s ‘M’ serie van draadloze soundbars onderscheidt zich van andere geluidssystemen met ‘spatial sound’ en de Bluetooth technologie. Bij conventionele geluidsets moet je precies in het midden tussen de speakers staan voor het beste effect, maar bij de Orbitsound soundbar maakt het volgens de fabrikant niet meer uit waar je je bevindt in de ruimte. De M-serie speakers beschikken over een draadloze subwoofer. Deze is tot op enkele meters van de soundbar te plaatsen. Omdat het draadloze systeem van de ‘M’ serie een lage latency heeft, zijn  subwoofer en soundbar volgens de fabrikant altijd volledig gesynchroniseerd met het beeld op de televisie.

Orbitsound M9

De M9 soundbar is geschikt voor de kleinere ruimtes en huizen en volgens de fabrikant ideaal voor muziekliefhebbers en consumenten die het geluid van de tv willen verbeteren. De M12 soundbar is voor het verbeteren van het geluid van flatscreen tv’s. Hoge definitie audio, zonder de ingewikkelde installatie en de noodzaak voor meerdere speakers. De M10 soundbar is voor iedereen die nóg meer volume wil. Ondanks het aanzienlijke vermogen, heeft de M10 kleinere afmeting dan de gemiddelde soundbar.

Prijzen en beschikbaarheid

Bovengenoemde producten zijn per heden verkrijgbaar via de website van Orbitsound voor een adviesprijs van: 

Orbitsound M9 € 399,-
Orbitsound M10 € 449,-
Orbitsound M12 € 549,-
Orbitsound SB60 € 399,-

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.