Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo HF Player App biedt equalizer en hoge resolutie audio weergave

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2013, 15:33 CategorieSoftware

Onkyo komt met een nieuwe applicatie voor iOS-apparaten als de iPad en de iPhone. De HF Player App biedt een geavanceerde equalizer en ondersteuning voor hoge resolutie audio tot 192kHz/24-bit.

Met de nieuwe app van Onkyo krijg je als gebruiker de volledige controle over hoe de muziek die je afspeelt klinkt via je koptelefoon, en kun je high-res audioformaten afspelen. De gratis app beschikt over een intuïtieve interface met onder meer de weergave van album-art, playback-knoppen en een structuur die voor de iOS-gebruiker bekend zal zijn.

Wanneer de app gekoppeld is met de muziekbibliotheek op een pc of Mac kun je aan de slag met de phase-linear FIR equalizer. Deze biedt 16,384 discrete frequentiebanden voor het afregelen van de audio, zonder aan kwaliteit in te leveren. Middels het touchscreen kan elke frequentiecurve aangepast wordt om onder meer de lage en hoge tonen te optimaliseren. Ook kun je presets aanmaken voor een specifiek genre, album of een artiest. Daarbij levert Onkyo een aantal vooraf ingestelde presets die speciaal voor in-ear en on-ear koptelefoons geoptimaliseerd zijn.

Onkyo-HF-Player-app

De applicatie is gratis met de hierboven omschreven mogelijkheden, maar voor diegenen die alleen audio in de hoogste kwaliteit willen horen kan er een in-app aankoop gedaan worden voor de ondersteuning van hoge resolutie audio. Deze aankoop kost 9,99 dollar en maakt het mogelijk om FLAC, DSD, WAV, en AIFF bestanden met maximaal  192kHz/24-bit weer te geven. Daarbij krijg je de mogelijkheid voor upsampling van 44.1 kHz naar maximaal 192 kHz, en een HD phase-linear equalizer met 20.000 discrete frequentiebanden in 64-bit modus.

Om van muziek in hoge kwaliteit te genieten raadt Onkyo dan ook een high-end koptelefoon aan, bijvoorbeeld de ES-HF300 on-ear of IE-HF300 in-ear van het bedrijf zelf.

  • Delen:

Reacties

  1. L.P. Simonetti
    10 september, 2019 om 14:57

    Waarom kan ik met mijn TX-8150 receiver níet de HF Player in high resolution op mijn iphone downloaden? Deze receiver is pas net 3 jaar uit. Dat valt me tegen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.