Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil films aanbieden terwijl ze nog in de bioscoop draaien

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 11:48 CategorieStreamingdiensten

Netflix is inmiddels al een aantal maanden in Nederland beschikbaar en als je naar het aanbod kijkt dan valt op dat veel films al minimaal een jaar oud zijn. Netflix wil daar verandering in brengen en films aanbieden terwijl ze nog in de bioscoop draaien.

Het hoofd van de contentafdeling bij Netflix, Ted Sarandos, heeft tijdens een speech aangegeven dat Netflix in de toekomst films eerder aan wil bieden. Momenteel gaan er maanden of zelfs jaren overheen voordat een nieuwe film via de dienst bekeken kan worden. Voor tv-series gaat dit niet op en Netflix heeft zelf al een aantal series gemaakt die direct door alle abonnees van de dienst bekeken konden worden. Dit model zou volgens Sarandos ook op films toegepast moeten worden.

Hoewel het idee interessant is aangezien niet iedereen per se naar de bioscoop wil voor een film, zal het een lastig karwei worden om studio’s en vooral ook bioscoopexploitanten te overtuigen. Zij hebben een vaste planning wanneer het aankomt op de distributie van films, waarbij bioscopen de eerste rechten krijgen. Vervolgens verschijnt een film in de winkel en daarna kun je ook via betaalzenders en video-on-demand diensten naar een film kijken. Bioscoopexploitanten zullen niet blij zijn met dit idee aangezien de kans groot is dat ze inkomsten mislopen. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.