Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix gaat ook extra’s van DVD en Blu-ray films tonen

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2013, 12:26 CategorieStreamingdiensten

Netflix is een populaire videostreamingdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot een groot aanbod aan films en series. Hiermee gaat de dienst de concurrentie aan met fysieke mediadragers als DVD’s en Blu-ray discs. Deze mediadragers hebben echter nog één klein voordeel ten opzichte van de streamingdienst; de extra’s die je naast de film op het schijfje kunt vinden.

Volgens de bronnen van CNET begint Netflix echter binnenkort met het testen van extra’s die naast films en series via de dienst vertoond worden. Zo moet bijvoorbeeld behind the scenes materiaal van een film te bekijken zijn, en kun je de bloopers van een serie of film bekijken. Volgens de Vice President of Product Innovation van Netflix, Tom Yellin, is de extra content een belangrijke onderdeel van de kijkervaring en daarom wil het bedrijf dit zo snel mogelijk aan de dienst toevoegen. In eerste instantie worden de extra’s toegevoegd aan series die door Netflix zelf geproduceerd zijn, waaronder House of Cards. Wanneer de tests afgerond zijn en alle gebruikers toegang krijgen tot extra content is niet bekend.

Disney films bekijken via Netflix

Er verscheen deze week ook nog een ander nieuwtje over Netflix. De dienst heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Walt Disney waarmee abonnees exclusieve toegang krijgen tot nieuwe films van de studio. De overeenkomst gaat in vanaf begin 2014 en stelt onder meer The Avengers, Monsters University en The Lone Ranger beschikbaar voor Nederlandse abonnees van Netflix. Films als Ratatouille, Wall-E en Pirates of the Caribbean zijn reeds te bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.