Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Libratone Loop: Apart vormgegeven stereospeaker met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2013, 14:16 CategorieLuidsprekers

Libratone introduceert deze week een nieuwe speaker die volgens het bedrijf de grenzen van home audio verlegt. De Libratone Loop is een apart vormgegeven stereospeaker met ondersteuning voor AirPlay streaming.

Libratone Loop

De speaker is niet alleen gegoten in een opvallende ronde vorm maar kan ook op verschillende manieren geplaatst worden. Door een dubbele voet en een muurbeugel is de Loop aan een muur te hangen, op de vloer te zetten of op een tafel/kast te plaatsen. Gekleed in Italiaanse wol heeft de speaker tevens verwisselbare covers in een aantal frisse kleuren die eenvoudig te verwisselen zijn. Extra covers zijn los verkrijgbaar zodat je voor elke situatie de juiste cover hebt.

De Libratone Loop werkt naadloos met iPad, iPhone en Android of Mac/PC en kan muziek streamen door middel van AirPlay of DLNA. De speaker kan ook worden gebruikt zonder een Wi-Fi-netwerk. Dit gebeurt door Libratone’s PlayDirect technologie die in samenwerking met AirPlay en DLNA een directe Wi-Fi-verbinding tussen de Libratone Loop en elk compatibel apparaat opzet. Ook laat de speaker je draadloos streamen vanuit muziekdiensten als Spotify, maar ook radiostations op het internet.

Libratone-Loop-2

Qua geluidskwaliteit belooft het bedrijf een indrukwekkende ervaring te bieden. De ingebouwde Digital Signal Processing en de digitale versterker in samenwerking met de ribbon-based tweeters leveren volgens Libratone een helderen FullRoom stereogeluidservaring. Dankzij de ronde vorm van de speaker en de ingebouwde FullRoom technologie verspreidt de Lspeaker geluidsgolven in iedere richting van de kamer en weerkaatst deze van de muren zodat de kamer van hoek tot hoek gevuld wordt.

De gratis Libratone app voor Apple- en Android-apparaten is ontworpen om je de beste de beste luisterervaring te bieden ongeacht in welke kamer je jezelf bevindt. De speaker komt met de optie om de geluidservaring aan te passen naar de omgeving van de speaker en het type muziek dat het afspeelt.

Prijs en beschikbaarheid

De Libratone Loop, gekleed in Pepper Black, Salty Grey of Raspberry Red, wordt vanaf oktober 2013 in Apple Stores, bij Apple Online alsmede bij geselecteerde retailers verkocht voor 499 euro. Extra covers zijn beschikbaar in alle kleuren van de regenboog, waaronder Pineapple Yellow, Passion Pink, Plum Purple, Petrol Blue en Icy Blue. Deze worden los verkocht in retail en online vanaf oktober 2013.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.