Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

High Fidelity Pure Audio: Hoge kwaliteit muziek vanaf een Blu-ray disc

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2013, 17:49 CategorieBlu-ray

Wanneer je een goed home cinema systeem hebt en graag naar muziek in hoge kwaliteit luistert kun je gaan voor digitale high-res bestanden maar je kunt ook een High Fidelity Pure Audio Blu-ray disc kopen.

Deze nieuwe Blu-ray disc, te herkennen aan de grijze/transparante verpakking, beschikt alleen over een muziektrack maar dan wel in de hoogst mogelijke kwaliteit. Universal Music is in Europa begonnen met de verkoop van deze schijfjes en via de online winkel van het label kun je High Fidelity Pure Audio discs van onder meer Amy Winehouse, de Rolling Stones en Nirvana aanschaffen. Voor een disc betaal je tussen de 17 en 20 euro, dezelfde prijs als een Blu-ray film.

Het doel van High Fidelity Pure Audio is hoge kwaliteit audio naar de huiskamer brengen en je het gevoel geven alsof de artiest voor je neus speelt. De Blu-ray schijfjes zijn voorzien van de studio mastertracks met minimaal 24-bit/96kHz audio en moeten exact klinken zoals de artiest het bedoeld heeft. Daarbij heb de in de meeste gevallen de keuze uit PCM, Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. 

Voor het afspelen van een dergelijk schijfje heb je niks nieuws nodig. Je kunt je huidige Blu-ray speler of PS3 gebruiken. Om duidelijk het verschil tussen een MP3 (of een ander gecomprimeerd bestand) en een high-res bestand te horen is een goed stereo- of homecinemasysteem wel vereist. 

 • Delen:

Reacties

 1. ethan1665
  16 augustus, 2014 om 1:12

  Ik heb zelf ondervonden dat zelf op een goedkope stereo-installatie (rond Euro 750,00) de verbeterde geluidskwaliteit van pure audio blu-ray reeds duidelijk is te horen!

 2. Sonny
  16 maart, 2015 om 0:44

  Ook op een Pioneer LX-86 receiver met full range speakers en op een hoofdtelefoon van beyerdynamic t70 maken deze schijfjes duidelijk het verschil.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.