Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Chromecast te leveren in Nederland via Amazon

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2013, 18:32 CategorieAccessoires

Google’s eigen HDMI-stick, de Chromecast, is vanaf vandaag ook te leveren in Nederland. Voor een prijs van ongeveer 40 euro wordt de goedkope dongle naar een Nederlands adres gestuurd door webwinkel Amazon.

Update: Helaas heeft Amazon de mogelijkheid weer van de website gehaald.

De Google Chromecast is officieel nog niet in Nederland gelanceerd maar kan al een tijdje via omwegen en voor een flinke meerprijs door Nederlanders gekocht worden. Inmiddels is het echter mogelijk om voor 40 euro inclusief verzending de dongle naar een Nederlands adres te laten versturen via de webwinkel van Amazon. De applicatie die bij de Chromecast hoort is nog niet in de Nederlandse Play Store te vinden en moet dus handmatig gedownload worden.

Met de Chromecast is het mogelijk om video’s vanaf je Android tablet of smartphone richting een tv te sturen. Zo kun je streamingvideo’s van Netflix op groot scherm bekijken, YouTube video’s richting de tv sturen en zelfs de Chrome-browser op tv openen. Ook bleek vorige week dat verschillende Nederlandse video-on-demand diensten werken aan ondersteuning voor de dongle. De content die op tv wordt weergegeven wordt echter niet direct van de tablet of smartphone gehaald maar van de servers van Google. De HDMI-stick moet daarom ook verbonden zijn met het internet. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.