Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon introduceert Cocoon Stream draadloos muzieksysteem

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2013, 17:41 CategorieLuidsprekers

Op het gebied van speakers en audiosystemen is ‘draadloos’ het toverwoord van 2013. Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben inmiddels een ruim aanbod van draadloze speakers en systemen. Ook Denon is bezig met de uitbreiding van het assortiment en komt met de Cocoon Stream, een draadloos muzieksysteem waarmee je muziek vanaf alle mobiele platforms kunt streamen. 

Denon Cocoon Stream

Het Cocoon Stream draadloze muzieksysteem maakt audiostreaming met alle mobiele platforms mogelijk en levert volgens de fabrikant een indrukwekkende geluidskwaliteit. Door de speciaal ontwikkelde Cocoon App en ‘one touch’ wifi-verbinding moet de bediening van de speaker kinderspel zijn. De Cocoon Stream maakt gebruik van de AirPlay-technologie van Apple voor verbinding met iPods, iPhones en iPads. Met iTunes op je pc/Mac stream je muziek naar meerdere Cocoons tegelijkertijd. Gebruikers van Android en Windows kunnen ook via het wifi- thuisnetwerk muziek streamen naar de Cocoon Stream. 

Daarnaast kan het apparaat muziek afspelen vanaf iedere willekeurige pc, Mac of NAS in je thuisnetwerk, en behoort ook internetradio tot de mogelijkheden. Via de speciaal ontwikkelde en verbeterde Cocoon App blader je door duizenden gratis zenders waarvan je de drie favorieten in de speaker op kunt slaan. Het integreren van de speaker in je wifi-thuisnetwerk is volgens Denon met één druk op de knopte realiseren. De USB-poort maakt aansluiting van een iPod of iPhone mogelijk, en er is een AUX- ingang voor systeemuitbreiding.

Denon-Cocoon-stream-2

Dankzij de Europese klankafstemming en geavanceerde digitale signaalverwerking moet de Cocoon Stream maximale audioprestaties leveren. Dit wordt onder meer bewerkstelligd door een tweeweg luidsprekersysteem, een grote akoestische luidsprekerkast, de Denon Dual Layer-conustechnologie, de baspoorten en Denons versterkingstechnologie.

De hoogwaardige materialen van de behuizing, evenals het aluminium voetstuk en de voor de achterkant gebruikte spuitgietmethode met dubbele injectie, geven het apparaat volgens de fabrikant een weelderige uitstraling. De achterkant bestaat uit een gladde transparante laag aan de bovenkant met daaronder een kleurenlaag, een combinatie die een diepe, hoogglans afwerking oplevert. De optionele aluminium wandbeugel (49 euro) en aluminium vloerstandaard (99 euro) sluiten aan op het ontwerp van dit nieuwe model.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Denon Cocoon Stream is verkrijgbaar vanaf november 2013 voor een adviesprijs van 299 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.