Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bose introduceert SoundTouch Wi-Fi music systems

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2013, 13:45 CategorieLuidsprekers

Bose gaat de concurrentie aan met onder andere Sonos. Het bedrijf introduceert de SoundTouch Wi-Fi music systems. Met deze systemen is het mogelijk om door het hele huis draadloos muziek te streamen, zowel vanaf eigen apparaten als via online muziekdiensten.

Bose SoundTouch Wi-Fi systems

De Bose SoundTouch systems kunnen overal in huis geplaatst worden en zijn aan elkaar te koppelen middels wifi. Naast de mogelijkheid om vervolgens via je thuisnetwerk muziek vanaf een computer, tablet of smartphone richting de speakers te streamen is het mogelijk om muziek van Pandora via de speakers weer te geven. Later wordt ondersteuning voor meerdere diensten toegevoegd. Dit gaat middels een software-update die automatisch gedownload kan worden wanneer de speakers met het thuisnetwerk verbonden zijn. Om nog meer flexibiliteit te bieden is het ook mogelijk AirPlay te gebruiken in combinatie met de SoundTouch- systemen, zodat gebruikers ook muziek kunnen streamen vanaf iPad, iPhone of iPod Touch.

Bose SoundTouch Wi-Fi systems-2

Afstandsbediening en app

Het gebruik van de systemen is volgens Bose vrij eenvoudig. Met één druk op de knop of via de app kun je muziek door het hele huis weergeven. Er zitten zes presets in het systeem zelf of op de afstandsbediening, die allemaal kunnen worden gepersonaliseerd met een internetradiostation, muziekkanaal of opgeslagen afspeellijst. 

De Bose SoundTouch-app biedt uitgebreide bediening via computer, smartphone of tablet: zoek en ontdek nieuwe muziek, bedien draadloos elk systeem in elke ruimte en combineer alle muziekdiensten en -stations op één apparaat. De nieuwe SoundTouch-app wordt beschikbaar gesteld voor Android, iOS, Mac OS en Windows.

Bose brengt ook de SoundTouch-controller uit, een afstandsbediening die werkt op alle SoundTouch-systemen. De afstandsbediening is voorzien van een rond ontwerp, volumeknop, afstandssensor en een oled-scherm waar de instellingen op te zien zijn. De SoundTouch-afstandsbediening kan opgeborgen worden in de bijgevoegde beugel die aan de muur kan worden geplaatst.

Speakers en systemen

Bose introduceert drie nieuwe systemen in de SoundTouch Wi-Fi serie;

  • Bose SoundTouch 30 Wi-Fi system is ongeveer 25,4cm hoog, 43,2cm breed en 17,8cm diep. Het systeem gebruikt de waveguide-luidsprekertechnologie en een woofer die moet zorgen voor diep, rijk geluid waardoor het systeem als het hoofd-audiosysteem in huis te gebruiken is.
  • Bose SoundTouch 20 Wi-Fi system is 17,8cm hoog, 30,5cm breed en 10,2cm diep en is daarmee iets compacter. Het systeem moet een natuurlijk, kamer vullend geluid bieden en kan overal in huis geplaatst worden.
  • Bose SoundTouch Portable Wi-Fi system beschikt over een oplaadbare lithium-ionaccu in een luidspreker niet groter dan een boek: 15,2cm hoog, 25,4cm breed en minder dan 7,6cm diep. Deze speakers is voor in en om het huis.

In de toekomst worden er meer speakers en systemen in de serie gelanceerd, waaronder een SoundTouch-variant van het Wave music system voor in de slaapkamer of keuken. Begin volgend jaar worden andere producten toegevoegd: het SoundTouch Stereo JC Wi-Fi music system met twee Jewel Cube-luidsprekers en een Acoustimass-module, weerbestendige luidsprekers voor buiten, en een SoundTouch-variant voor het Lifestyle home entertainment system en het VideoWave entertainment system.

Bose SoundTouch Wi-Fi systems-3

Prijs en beschikbaarheid

De Bose SoundTouch 30 heeft een adviesprijs van 699,95 euro, de SoundTouch 20 krijgt een prijs van 399,95 euro en de SoundTouch Portable gaat over de toonbank voor een prijs van 399,95 euro. Deze systemen zijn beschikbaar vanaf 11 oktober 2013.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.