Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen lanceert drie high-end draadloze BeoLab speakers

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2013, 17:30 CategorieLuidsprekers

Nadat Bang & Olufsen vorige maand al aankondigde zich te gaan richten op een nieuwe techniek voor de draadloze weergave van audio, heeft het bedrijf vandaag drie high-end draadloze speakers gelanceerd.

De nieuwe luidsprekers zijn de compacte BeoLab 17, de vloerstaande BeoLab 18 en de BeoLab 19 subwoofer. Alle drie de speakers zijn gebaseerd op het nieuwe Immaculate Wireless Sound concept van het bedrijf en maken gebruik van de WiSA (Wireless Speaker and Audio) standaard voor de weergave van hoge kwaliteit audio, zonder het gebruik van kabels. 

De BeoLab 17 is B&O’s eerste draadloze compacte speaker. Het gaat om een actieve luidspreker die beschikt over een 6-inch midrange-driver/woofer en een 0,75-inch tweeter. Beiden worden aangestuurd door twee 160 Watt Klasse-D digitale versterkers. De luidsprekers zijn ontwikkeld voor flexibele plaatsing in huis en kunnen opgehangen worden, op een standaard gezet worden of op een kast geplaatst worden. De BeoLab 17, gemaakt van één stuk aluminium, komt in een zwarte en witte uitvoeren en krijgt een prijs van 2.590 Britse ponden per paar.

Bang-Olufsen-BeoLab-18

De BeoLab 18 is de grotere broer van de BeoLab 17 en is een vloerstaande luidspreker. B&O heeft voor dit model de BeoLab 8000 opnieuw ontworpen en volledig digitaal ingericht. Zo beschikt de luidspreker over een opvallende ‘lens-tweeter’ die boven de speaker zweeft, en twee 160 Watt Klasse-D versterkers die de twee 4-inch midrange/woofers aansturen. De speaker is beschikbaar in een eiken en zwarte afwerking, en krijgt een prijs vanaf 3.990 Britse ponden.

Bang-Olufsen-BeoLab-19

De BeoLab 19 subwoofer beschikt over twee 8-inch drivers die aangestuurd worden door 160 Watt Klasse-D versterkers. De speaker is voorzien van een opvallend design met 12 vijfhoeken dat volgens het bedrijf voor een robuuste luidspreker moeten zorgen. De aluminium behuizing komt in een mat zwarte, een witte en een grijze afwerking. De speaker is net als de andere twee modellen vanaf begin november te koop en krijgt een prijs vanaf 2.195 Britse ponden. 

De nieuwe speakers kunnen gebruikt worden met de B&O BeoVision 11 tv, waar wel eerst een software-update voor uitgevoerd moet worden, en elke andere receiver, tv of Blu-ray speler die over WiSA-ondersteuning beschikt. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer informatie over de audiosystemen vind je op de website van Bang & Olufsen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.