Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AV-fabrikant Loewe vindt investeerder

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2013, 16:26 CategorieAlgemeen

In juli van dit jaar werd bekend dat AV-fabrikant Loewe in zwaar weer verkeerde. Het bedrijf besloot daarom een samenwerking met Hisense aangaan en een deel van de productie naar China verplaatsen. Het bedrijf heeft nu ook een investeerder gevonden.

Loewe heeft bekendgemaakt dat een eerste investeerder heeft beslist Loewe te kopen en een concreet, schriftelijk bod uitgebracht heeft op de ondernemingsactiviteit. De bieder heeft toegezegd het concept van de nieuwe strategische herinrichting langdurig te ondersteunen.

“Dat een investeerder beslist heeft Loewe te kopen, benadrukt de grote aantrekkingskracht van het premiummerk Loewe en de onderneming in haar geheel”, benadruk Matthias Harsch, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Loewe. “We hebben hiermee de beslissende mijlpaal bereikt die Loewe terug op het succesvolle pad zal brengen.” De analyse van het aanbod is reeds aangevangen. Het is ook mogelijk dat nog andere geïnteresseerden een concreet bod zullen uitbrengen. De Raad van Bestuur zal nu als volgende stap met de geïnteresseerden de details van de koopovereenkomst onderhandelen.

Voor wat betreft de handelsactiviteiten had Loewe reeds in juli besloten een strategisch partnerschap aan te gaan met de Chinese onderneming Hisense. De eerste concrete projecten zijn reeds van start gegaan, zoals bij voorbeeld de ontwikkeling van een gemeenschappelijk elektronicaplatform voor de Europese markt. “De samenwerking met Hisense vormt samen met de nieuwe financiële investeerder de beslissende bouwsteen op de weg van tv-fabrikant naar leidende premiumaanbieder van Smart Home Entertainment-oplossingen”, aldus Matthias Harsch.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.