AV-fabrikant Loewe vindt investeerder

28 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Loewe-Connect-ID

Loewe heeft bekendgemaakt dat een eerste investeerder heeft beslist Loewe te kopen en een concreet, schriftelijk bod uitgebracht heeft op de ondernemingsactiviteit.

De bieder heeft toegezegd het concept van de nieuwe strategische herinrichting langdurig te ondersteunen.

“Dat een investeerder beslist heeft Loewe te kopen, benadrukt de grote aantrekkingskracht van het premiummerk Loewe en de onderneming in haar geheel”, benadruk Matthias Harsch, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Loewe. “We hebben hiermee de beslissende mijlpaal bereikt die Loewe terug op het succesvolle pad zal brengen.” De analyse van het aanbod is reeds aangevangen. Het is ook mogelijk dat nog andere geïnteresseerden een concreet bod zullen uitbrengen. De Raad van Bestuur zal nu als volgende stap met de geïnteresseerden de details van de koopovereenkomst onderhandelen.

Voor wat betreft de handelsactiviteiten had Loewe reeds in juli besloten een strategisch partnerschap aan te gaan met de Chinese onderneming Hisense. De eerste concrete projecten zijn reeds van start gegaan, zoals bij voorbeeld de ontwikkeling van een gemeenschappelijk elektronicaplatform voor de Europese markt. “De samenwerking met Hisense vormt samen met de nieuwe financiële investeerder de beslissende bouwsteen op de weg van tv-fabrikant naar leidende premiumaanbieder van Smart Home Entertainment-oplossingen”, aldus Matthias Harsch.

Reacties (0)