Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘200 UHD-kanalen en 140 miljoen UHD tv’s in 2020′

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2013, 13:30 CategorieOnderzoeken

Hoe we het nu precies moeten noemen is nog niet duidelijk, maar feit is dat Ultra HD / UHD / 4K de komende jaren een prominente rol zal innemen. IHS verwacht zelfs binnen 7 jaar 200 UHD-kanalen.

Er zijn de afgelopen maanden aardig wat 4K Ultra HD tv’s gelanceerd maar nog niet echt voor prijzen waar de gemiddelde consument blij van wordt. De verwachting is echter dat hier volgend jaar al verandering in komt met modellen die voor prijzen vanaf 1.500 of 2.000 euro in de winkels liggen. Als we de analisten van IHS Electronics and Media mogen geloven zorgt dit er mede voor dat er in 2012 140 miljoen huishoudens voorzien zijn van een tv die 4K-content weer kan geven.

Maar, 4K-content is op dit moment nog een probleem. Hoe krijgen we namelijk toegang tot deze content en gaan belangrijke contentproviders als tv-zenders en streamingdiensten snel over op de hogere resolutie? Volgens dezelfde analisten van IHS Electronics and Media komt dat wel goed. Men verwacht namelijk dat er in 2020 meer dan 200 kanalen zijn die native 4K -content uitzenden. In 2025 moet dit aantal gestegen zijn naar meer dan 1.000 kanalen. 

De analisten leggen echter niet uit hoe zij verwachten dat de content naar de huiskamer gestuurd gaat worden, afgezien van een speciale decoder waarmee betaalzenders en satellietzenders content zullen aanleveren. Diverse bedrijven, waaronder Sony, zijn al begonnen met streamingdiensten voor 4K-content, en Netflix heeft reeds aangegeven op korte termijn content in de hogere resolutie te willen gaan streamen. Wat betreft de ‘normale’ omroepen en zenders is er nog maar weinig animo voor de hogere resolutie aangezien zij net een flinke investering voor HD achter te rug hebben. Daarbij wordt mogelijk Blu-ray ingezet als fysiek medium voor 4K-films en andere content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.