Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha R-N500 stereo receiver met High-Res streaming en DAC-functie

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 16:03 CategorieReceivers

Yamaha heeft een groot assortiment audioproducten waarin stereoweergave nog steeds centraal staat. Deze week introduceert het bedrijf dan ook drie nieuwe stereoproducten; de geïntegreerde versterker A-S201, de receiver R-S201 en de stereo netwerk-receiver R-N500.

Yamaha A-S201 en R-S201

Yamaha ontwikkelt niet alleen audioapparatuur voor de audiofielen met een groot budget. Ook de startersmodellen en de componenten voor hifi-liefhebbers zijn een belangrijk onderdeel van het assortiment. Yamaha’s nieuwe geïntegreerde versterker A-S201 en de receiver R-S201 zijn ontwikkeld voor de beginnende gebruiker en leveren met elk 2×100 Watt vermogen en, volgens de fabrikant, indrukwekkende prestaties. De dicht bij de versterkerschakelingen geplaatste transformatoren moeten het vermogensverlies minimaliseren en door de geaarde signaalwegen en stroomvoorziening, die zich op hetzelfde punt bevinden, worden interferenties geëlimineerd en wordt de ruisafstand verhoogd.

Yamaha-R-S201

Middels de vijf audio-ingangen kunnen de A-S201 en R-S201 als hart van het systeem ingezet worden, en via de Phono-ingang kan op elk model een platenspeler worden aangesloten. De receiver R-S201 beschikt bovendien over een tuner voor de ontvangst van FM/AM-radio met 40 geheugenplaatsen voor stations en de automatische zenderzoekfunctie.

Yamaha-A-S201

Yamaha R-N500

Yamaha opent met de stereo netwerk-receiver R-N500 de poort naar de digitale wereld. De R-N500 neemt, via USB verbonden met de PC, de functie van een USB-DAC voor zijn rekening. Met Apple AirPlay kan muziek draadloos vanaf iPhone, iPad, Mac en PC worden gestreamd. Als alternatief is met Yamaha Music Play ook draadloze weergave via het netwerk mogelijk. De gratis NP Controller App voor iOS en Android kan gebruikt worden om het apparaat te bedienen en bovendien kan de app muziek draadloos naar de receiver sturen.

Yamaha-RN-500

Op internetradio via vTuner zijn duizenden webzenders beschikbaar. Dankzij DLNA is de R-N500 te verbinden met het netwerk en speelt muziek vanaf computer of NAS af, ook in de hoge-resolutie-formaten zoals FLAC of WAV met maximaal 192 kHz / 24 Bit. Digitale audio-ingangen, bijvoorbeeld voor tv-toestel en Blu-ray-speler, maken de aansluiting van extra bronnen mogelijk.

Yamaha’s nieuwe hifi-modellen zijn naar keuze in zwart of zilver vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 199,00 euro voor de versterker A-S201 en 199,00 euro voor de receiver R-S201. De netwerk-receiver R-N500 is voor 449,00 euro verkrijgbaar.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Scholten
  20 april, 2014 om 15:16

  Geweldig apparaat.
  Ik had mijn oude voor en eindversterker van Nikko verkocht en was op zoek naar iets nieuws.
  Liep bij toeval tegen deze Yamaha aan.
  De Specs stonden me wel aan en de airplay met IPad en IPhone.
  Eenmaal gekocht zsm de mogelijkheden uitgeprobeerd.
  Geluid prima en het netwerk was zo opgezet.
  Aangesloten op de TV en PS3 via glas ging direct goed.
  Airplay duurde wat langer maar werkt nu ook prima.
  Kan nu ook de yamaha bedienen met de iPhone….geweldig.
  Al mijn muziek in de iCloud zo streamen naar de yamaha.
  Ben zeer tevreden met deze koop.

  • Dian
   01 mei, 2014 om 2:45

   Hoi Jan,

   Jij geeft aan dat het netwerk zo was opgezet, maar ik krijg het niet voor elkaar.
   Netwerkradio, airplay, app en Nas wordt niet gezien. Via de computer wordt ie wel herkend.

   Heb je nog enkele tips

   Dank, Dian

   • Joep
    22 augustus, 2014 om 9:37

    Hoi dian, ik zit met hetzelfde probleem. Mijn nas zit in netwerk maar de rn500 herkend deze niet. Pc word wel herkend. Iemand een oplossing

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.