Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha presenteert NX-P100 Bluetooth-speaker en NX-B55 Soundbooster

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 15:41 CategorieLuidsprekers

Naast een nieuw PianoCraft systeem en het unieke Relit audiosysteem introduceert Yamaha deze week de NX-P100 en NX-B55 actieve luidsprekers die via Bluetooth draadloze muziek in huis en voor onderweg in goede kwaliteit mogelijk maken.

Yamaha NX-P100 speaker

De Yamaha NX-P100 is volgens de fabrikant de perfecte keuze voor onderweg. Via Bluetooth wordt de eigen favoriete muziek eenvoudig draadloos vanaf smartphone en tablet naar de luidspreker gestuurd. NFC-compatibele apparatuur kan zelfs automatisch met de NX-P100 worden verbonden, waardoor omslachtige pairing niet meer nodig is. Met One-Touch Siri Activation voor iOS wordt de assistente Siri met een druk op de knop geactiveerd. De spraakinvoer gaat via de ingebouwde microfoon en op die manier kan de NX-P100 ook als handfree-installatie worden gebruikt. De NX-P100 kan, via USB aangesloten op een vaste of mobiele computer, als USB-DAC worden gebruikt.

Yamaha-NX-P100

Voor een goede muziekkwaliteit is de NX-P100 compatibel met het AAC-formaat en de toekomstgerichte aptX-codec. Dankzij de Yamaha Music Enhancer-technologie verrijkt de NX-P100 bovendien gecomprimeerde muziek zoals bijvoorbeeld MP3-bestanden. De dubbele basmodules met apart trilmembraan van de NX-P100 moeten zorgen voor deen indrukwekkende muziekweergave met diepe bas. Met het Extended Stereo Effect produceert de draagbare luidspreker bovendien een ruimtelijk klankveld.

Dankzij een siliconen-coating en een metalen omlijsting is de speaker robuust en tevens bestand tegen spatwater. De compacte behuizing is naar keuze verkrijgbaar in zwart, wit of groen. Zonder stopcontact levert de NX-P100 dankzij de geïntegreerde accu tot 8 uur aan batterijduur. Onderweg kunnen de accu’s van smartphones en tablets op de USB-poort van de NX-P100 worden opgeladen.

Bluetooth TV-Soundbooster NX-B55

Om het geluid van flatscreen tv’s te verbeteren heeft Yamaha de Bluetooth TV-Soundbooster NX-B55 met twee compacte actieve luidsprekers ontwikkeld. Met de NX-B55 kan echter ook de smartphone en de tablet thuis van een goede geluidskwaliteit voorzien worden. Verbonden via Bluetooth streamen mobiele apparaten hun muziek naar het luidsprekersysteem. De speciale vorm van de behuizing voorkomt ongewenste trillingen en zorgt voor een optimaal frequentieverloop. De basopening aan de voorzijde garandeert volgens de fabrikanteen krachtige, diepe klank.

Yamaha-NX-B55

Prijs en beschikbaarheid

Yamaha’s luidsprekersystemen NX-P100 en NX-B55 zijn vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 199,00 euro voor de NX-P100 en 149,00 euro voor de NX-B55.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.