Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha presenteert Micro Hifi-systeem MCR-N560 met AirPlay

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 15:02 CategorieLuidsprekers

De Yamaha PianoCraft-serie staat inmiddels bekend om zijn goede geluidskwaliteit maar voor het eerst wordt nu ook echt aandacht besteed aan de digitale wereld. Bij de nieuwe MCR-N560 staan streaming van muziek op hoge resolutie vanuit een netwerk, draadloze weergave vanaf smartphone en tablet en de ontvangst van internetradio centraal. Natuurlijk zijn ook klassieke media beschikbaar: de weergave van audio-cd´s, bestanden op USB en de ontvangst van UKW/MW-radiostations.

Yamaha MCR-N560

Door de eenvoudige verbindingsmogelijkheid van de MCR-N560 met een netwerk wordt de weergave van digitale audiobestanden die zijn opgeslagen op een computer of harde schijf mogelijk gemaakt. Daarbij worden zowel hoge-resolutie-formaten als FLAC 192 kHz / 24 Bit als gecomprimeerde bestanden als MP3 of AAC ondersteund. Dankzij vTuner heeft de MCR-N560 toegang tot internetradiozenders.

Een hoogwaardige digitale versterker in de MCR-N560 moet zorgen voor goed stereogeluid met minimaal signaalverlies. De signaalwegen zijn volgens Yamaha zodanig opgebouwd, dat de weergave van cd en vanaf het netwerk telkens via gescheiden, speciaal ontwikkelde printplaten geschiedt. Om storingen te elimineren heeft Yamaha de stroomvoorziening en de aarding voor signaalprocessor en versterker van elkaar gescheiden.

Yamaha-MCR-N560

De door Yamaha zelf ontwikkelde 2-weg-luidsprekers beschikken over een 3 cm soft dome tweeter en een 12 cm subwoofer. Bij de woofer gaat het om een A-PMD-unit (Advanced Polymer Injected Myca Diaphragm). Achter deze eigen Yamaha-ontwikkeling gaat een kunststoffen membraan schuil van een hoge stijfheid. De luidsprekerbehuizing is gebaseerd op de VCCS-technologie (Vibration Control Cabinet Structure). Deze techniek voorkomt dat storende vibraties de klank beïnvloeden.

Muziekstreaming en bediening via app

Met de gratis NP Controller App voor iOS en Android kan het systeem met een smartphone of tablet bediend worden. De app zorgt er dankzij Yamaha Music Play ook voor dat muziek eenvoudig draadloos op de PianoCraft-installatie kan worden afgespeeld.

Prijs en beschikbaarheid

In aanvulling op de MCR-N560 biedt Yamaha ook het DAB-model MCR-N560D aan. Dit model beschikt over een geïntegreerde DAB+-tuner, waarmee digitale DAB-radio kan worden ontvangen.

Yamaha’s Micro-Componenten-Systemen MCR-N560 en MCR-N560D zijn vanaf het najaar 2013 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 499,00 euro voor de MCR-N560 en 549,00 euro voor de MCR-N560D. • Delen:

Reacties

 1. Richard Helfenstiejn
  17 augustus, 2017 om 14:22

  bookmarks aanmaken voor internetzenders op MCR-N560 is erg lastig. Wie heeft tips ?

  • Marion
   30 december, 2017 om 18:15

   Op je tablet (via internet browser) doen!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.