Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert YSP-1400 en YAS-152 soundbar systemen

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2013, 13:38 CategorieLuidsprekers

Flatscreen tv’s en een goed geluid gaan nog steeds niet vak samen en daarom introduceren veel audiofabrikanten soundbars die perfect passen bij deze slanke modellen. Ook Yamaha heeft soundbars in het assortiment en introduceert twee nieuwe modellen. Het bedrijf zegt de nieuwe soundbars zelfs ontwikkeld te hebben voor 4K Ultra HD tv’s. De twee nieuwe Yamaha soundbars YSP-1400 en YAS-152 produceren volgens de fabrikant uit één lange luidsprekerbehuizing een echt surround geluid.

Yamaha YSP-1400

Yamaha presenteert met de YSP-1400 een nieuwe Digital Sound Projector. In de lange behuizing bevinden zich acht beam-luidsprekers, aangedreven door een digitale versterker van 76 Watt. Via gerichte geluidsreflecties in de ruimte moet een echte 5.1 surround-sound gegenereerd worden. Twee ingebouwde subwoofers met een doorsnee van 8,5 centimeter moeten zorgen voor een krachtige bas.

yamaha_ysp-1400

Yamaha YAS-152

Evenals de YSP-1400 bestaat de YAS-152 ook uit één enkele slanke behuizing, en is speciaal ontwikkeld voor televisies met een beelddiagonaal vanaf 55 inch. Binnenin bevinden zich twee drivers van 6,5 cm en twee subwoofers met een doorsnee van 8,5 cm die voor een diepe bas moeten zorgen. Als Front Surround Systeem maakt Yamaha bij de YAS-152 gebruik van de Air Surround Extreme-technologie, die door de berekening van complexe algoritmes een realistische 7.1 surround-sound moet produceren.

Yamaha’s technologieën Clear Voice en UniVolume moeten zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en voor een gelijkblijvend volume, bijvoorbeeld bij reclameonderbrekingen. Zo herkent UniVolume het hogere volume van reclameblokken en past het volume aan het geluid van de film aan. Zowel de YSP-1400 als de YAS-152 is compatibel met alle gangbare surround-formaten zoals Dolby Digital en DTS Digital Sound.

yamaha_yas-152

Beide soundbar-systemen kunnen met de gratis HT Controller App voor iOS en Android via smartphone en tablet worden bediend. Bovendien is het via Bluetooth mogelijk om muziek draadloos op de home cinema installatie af te spelen. Als de soundbars de infrarood-sensor van de televisie zouden afschermen, leidt de geïntegreerde IR-Repeater het signaal van de afstandsbediening verder.

Prijs en beschikbaarheid

Yamaha’s nieuwe Digital Sound Projector YSP-1400 is vanaf najaar 2013 in de handel verkrijgbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt 399,00 euro. Het Front Surround Systeem YAS-152 kost 329,00 euro en is in de herfst te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.