Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha introduceert slanke RX-S600 en RX-S600D AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2013, 14:03 CategorieReceivers

Nadat eerder vandaag Pioneer twee slanke AV receivers lanceerde is het nu de beurt aan Yamaha. Het bedrijf introduceert de RX-S600 en RX-S600D AV receivers met een Slime Line design, YPAO kalibratie, Cinema DSP 3D en bediening middels een smartphone-app. De RX-S600 is volgens Yamaha de perfecte AV receiver voor de veeleisende gebruiker die design belangrijk vindt.

Ondanks de compacte afmetingen sluit de RX-S600 volgens Yamaha geen compromissen wat betreft het geluid: de automatische inmeting voor luidsprekers YPAO stelt de receiver af op de ruimte. Yamaha’s klankveldverwerking Cinema DSP 3D met 16 programma’s perfectioneert muziek, films en games en de SCENE-functionaliteit start de receiver in de gewenste weergavemodus met overeenkomstige DSP-instelling. Via HDMI-CEC kan de receiver bovendien samen met andere apparatuur via één enkele afstandsbediening worden bediend.

Andere technologieën van Yamaha zoals Virtual Presence Speaker (3D-sound zonder Front Presence Speaker), Compressed Music Enhancer (klankverbetering voor gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3) en Silent Cinema (surround-sound via normale stereo-hoofdtelefoons) moeten de geluidskwaliteit verder verbeteren.

Dankzij 4K Ultra HD Passthrough kan de RX-S600 videosignalen in de hogere resolutie verwerken. De RX-S600 is ook compatibel met 3D-videosignalen en ondersteunt Deep Colour met 30/36 Bit en een refresh rate van 24Hz. Met MHL kunnen video en audio in HD-kwaliteit worden afgespeeld vanaf compatibele mobiele apparatuur. De receiver ondersteunt alle bekende audioformaten zoals Dolby True HD en DTS-HD Master Audio, en hoge-resolutie-formaten als FLAC en WAV tot en met 192 kHz / 24 Bit.

yamaha_rx-s600

De RX-S600 wordt met diverse netwerkfuncties geleverd. Apple AirPlay maakt de draadloze muziekstreaming vanaf Mac, PC, iPod, iPhone en iPad via de iTunes-software mogelijk. Als alternatief is de draadloze weergave ook met Yamaha Music Play via het netwerk mogelijk. Dankzij DLNA-1.5-certificering is de receiver te verbinden met het netwerk en kan dan bijvoorbeeld muziek vanaf de computer of de NAS weergeven. vTuner maakt bovendien de ontvangst van webzenders via internetradio mogelijk. Met de gratis AV Controller App voor Apple iOS en Android kan de Yamaha RX-S600 bediend worden. Deze is geschikt voor zowel tablet als smartphone.

In aanvulling op de RX-S600 biedt Yamaha ook het uitgebreidere model RX-S600D aan. Dit model beschikt bovendien over een geïntegreerde DAB+-tuner, waarmee digitale DAB-radio in optimale kwaliteit kan worden ontvangen.

Yamaha’s slanke AV receivers RX-S600 en RX-S600D zijn vanaf het najaar 2013 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt 549,00 euro voor de RX-S600 en 599,00 euro voor de RX-S600D. Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart en titanium.

 • Delen:

Reacties

 1. D. Pool
  07 juli, 2014 om 20:14

  Mijnversterker, rss 600 maakt geen verbinding meer met mijn nas. Kunt u mij helpen.

  Mvg

  D. Pool

  • Martijn Chel
   09 juli, 2014 om 18:23

   Check goed of er qua netwerkinstellingen iets veranderd is, bijvoorbeeld een firewall. Kun je met andere apparaten wel toegang krijgen tot de NAS?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.