Yamaha introduceert slanke RX-S600 en RX-S600D AV receivers

04 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
yamaha_rx-s600-2

Nadat eerder vandaag Pioneer twee slanke AV receivers lanceerde is het nu de beurt aan Yamaha. Het bedrijf introduceert de RX-S600 en RX-S600D AV receivers met een Slime Line design, YPAO kalibratie, Cinema DSP 3D en bediening middels een smartphone-app. De RX-S600 is volgens Yamaha de perfecte AV receiver voor de veeleisende gebruiker die design belangrijk vindt.

Ondanks de compacte afmetingen sluit de RX-S600 volgens Yamaha geen compromissen wat betreft het geluid: de automatische inmeting voor luidsprekers YPAO stelt de receiver af op de ruimte. Yamaha’s klankveldverwerking Cinema DSP 3D met 16 programma’s perfectioneert muziek, films en games en de SCENE-functionaliteit start de receiver in de gewenste weergavemodus met overeenkomstige DSP-instelling. Via HDMI-CEC kan de receiver bovendien samen met andere apparatuur via één enkele afstandsbediening worden bediend.

Andere technologieën van Yamaha zoals Virtual Presence Speaker (3D-sound zonder Front Presence Speaker), Compressed Music Enhancer (klankverbetering voor gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3) en Silent Cinema (surround-sound via normale stereo-hoofdtelefoons) moeten de geluidskwaliteit verder verbeteren.

Dankzij 4K Ultra HD Passthrough kan de RX-S600 videosignalen in de hogere resolutie verwerken. De RX-S600 is ook compatibel met 3D-videosignalen en ondersteunt Deep Colour met 30/36 Bit en een refresh rate van 24Hz. Met MHL kunnen video en audio in HD-kwaliteit worden afgespeeld vanaf compatibele mobiele apparatuur. De receiver ondersteunt alle bekende audioformaten zoals Dolby True HD en DTS-HD Master Audio, en hoge-resolutie-formaten als FLAC en WAV tot en met 192 kHz / 24 Bit.

Reacties (2)