Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba introduceert drie nieuwe soundbar home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2013, 14:42 CategorieLuidsprekers

Flatscreen tv’s bieden vaak een goede beeldkwaliteit maar de audioweergave laat in de meeste gevallen te wensen over. Om de audiokwaliteit te verbeteren zonder veel speakers in de kamer te hoeven plaatsen introduceert Toshiba een nieuwe line-up soundbar home cinema systemen.

Toshiba Mini 3D Sound Bar II

De nieuwe Mini 3D Sound Bar II van Toshiba is een klein speakersysteem dat voor een dynamisch en rijk geluid moet zorgen. De Absolute 3D Sound van Sonic Emotion maakt het volgens de fabrikant mogelijk om de hele kamer in een ‘sweet spot’ te veranderen voor een 3D-geluidservaring, onafhankelijk van de plaats waar de gebruiker zich bevindt. Een externe draadloze subwoofer wordt meegeleverd om extra bas toe te voegen, terwijl de aparte audio-instellingen, bedoeld voor films, games en muziek, voor elke content de beste audiokwaliteit moeten bieden.

Toshiba-Mini-3D-Sound-Bar-II-2

Verder beschikt de Mini 3D Sound Bar II over HDMI voor het koppelen van Blu-ray spelers en andere apparaten, Bluetooth voor het streamen van content vanaf mobiele toestellen en NFC om deze Bluetooth koppeling snel en eenvoudig tot stand te brengen.

Features

 • Absolute 3D Sound van Sonic Emotion
 • Totaal uitgangsvermogen: 90 Watt (4 x 15 Watt + 30 Watt voor de externe draadloze subwoofer)
 • Bluetooth en NFC
 • Connectiviteit: HDMI (2 x in, 2 x out) met CEC- en ARC-ondersteuning, 3,5 mm line-in jack, optical in
 • 3 aanpasbare basniveaus, preset-equalizer, instelbare geluidseffecten (rechts/midden/links)
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen soundbar (B x H x D): 290mm x 72mm x 100mm
 • Afmetingen subwoofer (B x H x D): 220 mm x 246 mm x 220 mm

Toshiba SB3950M1 soundbar

Voor diegenen die nog een betere geluidskwaliteit willen is de S3950M1 soundbar ontwikkeld. Ook deze kan via een kabel, Bluetooth of NFC (voor one-touch audiostreaming) gekoppeld worden aan een tv, laptop, tablet of smartphone.

Toshiba-SB3950M1

Behalve met Dolby Digital en DTS 2.0-kanaaldecoders is deze soundbar ook uitgerust met DTS Studio Sound: een geavanceerde surround- soundtechnologie die op intelligente wijze audiosignalen verwerkt om de kwaliteit van de content te maximaliseren, en geeft automatisch 3D-audio weer om het geluid aan te laten sluiten bij 3D-videocontent. Daarnaast biedt DTS Studio Sound dialoogverbetering voor het genereren van heldere, verstaanbare dialogen. Voor de weergave van lage tonen wordt gebruik gemaakt van een draadloze subwoofer.

Features

 • DTS StudioSound, DTS 2.0 Channel, Dolby Digital
 • Uitgangsvermogen soundbar: 80 Watt (2 x 40 Watt), draadloze subwoofer: 70 Watt
 • Bluetooth en NFC
 • Connectiviteit: HDMI (2 x in, 1 x out) met CEC- en ARC-ondersteuning, 3,5 mm line-in jack, optical in
 • Afstandsbediening
 • Muurbevestiging
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen soundbar (B x H x D): 889mm x 92,7mm x 57mm
 • Afmetingen subwoofer (B x H x D): 307 mm x 220 mm x 300 mm

Toshiba SB3950E1 soundbar

De SB3950E1 is een klassieke, betaalbare soundbar, uitgerust met diverse DTS- en Dolby- technologieën. De soundbar is tevens voorzien van een DTS TruSurround post-audioprocessor en Dolby Digital- en DT® 2.0-kanaaldecoders. Deze combinatie corrigeert eventuele audio-onvolkomenheden en moet een realistisch bioscoopgeluid weergeven. Daarbij is de soundbar volgens Toshiba plug-and-play waardoor je direct aan de slag. De speaker is aan de muur te bevestigen of voor de tv te leggen.

Toshiba-SB3950E1

Features

 • DTS TruSurround, DTS 2.0 Channel-decoding, Dolby Digital
 • Totaal uitgangsvermogen: 40 Watt (2 x 20 Watt)
 • Connectiviteit: 3,5 mm line-in jack, optical in
 • Muurbevestiging
 • Afmetingen (B X H x D): 889 mm x 92,7 mm x 57 mm

Beschikbaarheid en prijzen

Toshiba’s Mini 3D Sound Bar II, SB3950M1 Sound Bar en SB3950E1 Sound Bar zijn naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2013. De exacte adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.