Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Topman AU Optronics ziet oled niet snel succesvol zijn

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2013, 19:02 CategorieOled tv's

Als je een beetje meegekregen hebt wat we tijdens IFA 2013 allemaal voorbij hebben zien komen op het gebied van tv, dan zou je denken dat oled binnen afzienbare tijd succesvoller is dan lcd. Toch denkt niet iedereen daar zo over, waaronder Paul Peng, president bij AU Optronics.

Volgens Peng is de kans klein dat oled op korte termijn succesvol gaat zijn, met name door de hoge productiekosten en de lage yield – tv’s die van de band rollen en aan de hoge eisen voldoen – waar fabrikanten mee te maken hebben. Niet geheel onverwachts aangezien we eerder al uit Azië vernamen dat Samsung en LG zich voorlopig op lcd zouden richten door deze problemen. Daarbij hebben alle grote displayfabrikanten flink geïnvesteerd in lcd-fabrieken waardoor ze deze techniek compleet uit zullen melken. 

Peng geeft ook aan dat lcd zijn langste tijd nog niet gehad heeft. Hij verwacht dat de beeldkwaliteit van deze techniek de komende jaren nog flink verbeterd kan worden. Niet alleen door de toevoeging van hogere resoluties als 4K Ultra HD, maar ook door het gebruik van panelen met een hoger contrast en diepere zwartwaarden. AU Optronics blijft zich dan de komende jaren voornamelijk focussen op lcd en wil grotere panelen voor fabrikanten gaan produceren. 

Op dit moment zijn er echter al wel oled tv’s te koop, al is het voor een flinke prijs. Zo heeft LG de 55EA9800 officieel gelanceerd voor een prijs van 7.999 euro en is Samsung’s 55-inch KE55S9C voor eenzelfde bedrag te koop in Nederland.

Via: Digitimes

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.