Teufel System 4 home cinema set ontvangt THX keurmerk

24 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-THX-System-4-2

Teufel Audio introduceert vandaag de eerste compacte home cinema set met de nieuwe THX Compact Speaker licentie: de Teufel System 4 THX. Deze set moet volgens het bedrijf een hoogwaardig home cinema geluid naar de huiskamer brengen.

THX Compact Speaker

Net als bij elk ander THX certificaat worden diverse tests uitgevoerd om te kijken of een set luidsprekers aan de hoge eisen van het certificaat kan voldoen. De nieuwe Compact Speaker licentie van THX stelt hoge eisen aan bioscoopgeluiden in ruimtes die qua akoestiek niet geoptimaliseerd zijn, zoals de woonkamer. Teufel heeft al een uitgebreid aanbod van THX systemen, en presenteert met de System 4 THX de eerste home cinema set met de nieuwe licentie.

De grootste surroundsets met THX Select 2 enTHX Ultra 2 licenties laten hun volle potentieel pas zien in een volledige en geoptimaliseerde thuisbioscoop. De nieuwe Compact Speaker licentie transporteert de hoge geluidsstandaard nu ook naar de gewone woonkamer. Verschillende kamergroottes, ongewone indeling en meubels, zijn een grote uitdaging voor de akoestiek, hier wordt dan ook rekening mee gehouden bij de nieuwe licentie.

Teufel System 4

De Teufel System 4 gebruikt dipolen voor de achterste surroundkanalen. Deze moeten een diffuus en ruimtelijk klankbeeld produceren. De actieve subwoofer met 200 Watt eindversterker bereikt een onderste grensfrequentie van 35 HZ en een volume tot 100-103 dB/1m. De drie satellieten voor Front en Center zijn identiek om een gelijkmatig en gebalanceerd surroundgeluid te produceren. De satellieten en surround dipolen hebben elk een impuls belastbaar vermogen van 170 Watt (Front) en 140 Watt (Dipool) en produceren een volume tot 103 dB/1m.

Reacties (0)