Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel System 4 home cinema set ontvangt THX keurmerk

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2013, 12:31 CategorieHome cinema sets

Teufel Audio introduceert vandaag de eerste compacte home cinema set met de nieuwe THX Compact Speaker licentie: de Teufel System 4 THX. Deze set moet volgens het bedrijf een hoogwaardig home cinema geluid naar de huiskamer brengen.

THX Compact Speaker

Net als bij elk ander THX certificaat worden diverse tests uitgevoerd om te kijken of een set luidsprekers aan de hoge eisen van het certificaat kan voldoen. De nieuwe Compact Speaker licentie van THX stelt hoge eisen aan bioscoopgeluiden in ruimtes die qua akoestiek niet geoptimaliseerd zijn, zoals de woonkamer. Teufel heeft al een uitgebreid aanbod van THX systemen, en presenteert met de System 4 THX de eerste home cinema set met de nieuwe licentie.

De grootste surroundsets met THX Select 2 enTHX  Ultra 2 licenties laten hun volle potentieel pas zien in een volledige en geoptimaliseerde thuisbioscoop. De nieuwe Compact Speaker licentie transporteert de hoge geluidsstandaard nu ook naar de gewone woonkamer. Verschillende kamergroottes, ongewone indeling en meubels, zijn een grote uitdaging voor de akoestiek, hier wordt dan ook rekening mee gehouden bij de nieuwe licentie. 

Teufel System 4

De Teufel System 4 gebruikt dipolen voor de achterste surroundkanalen. Deze moeten een diffuus en ruimtelijk klankbeeld produceren. De actieve subwoofer met 200 Watt eindversterker bereikt een onderste grensfrequentie van 35 HZ en een volume tot 100-103 dB/1m. De drie satellieten voor Front en Center zijn identiek om een gelijkmatig en gebalanceerd surroundgeluid te produceren. De satellieten en surround dipolen hebben elk een impuls belastbaar vermogen van 170 Watt (Front) en 140 Watt (Dipool) en produceren een volume tot 103 dB/1m.

Teufel-THX-System-4

Naast hoogwaardige componenten onder de motorkap is ook gedacht aan het uiterlijk, aldus Teugel. De speakers zijn volgens het bedrijf zo klein en subtiel mogelijk vormgeven zodat het geluid en niet het systeem in het middelpunt staat. Daarbij beschikken de luidsprekers over een ingebouwde wandbeugen wat kosten bespaart.  

Prijs en beschikbaarheid

De System 4 met THX Compact Speaker certificaat is per direct verkrijgbaar op teufelaudio.nl voor de prijs van 999,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.