Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony toont 65-inch gebogen lcd tv en 4K oled tv tijdens IFA

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2013, 0:04 CategorieLcd en led tv's

We hebben het al een tijdje over oled tv’s met een gebogen display maar één van de trends die we daarnaast tijdens IFA 2013 tegenkwamen is de trend van de gebogen lcd tv. Zowel Sony als Samsung heeft lcd tv’s gepresenteerd die beschikken over een gebogen display.

Gebogen lcd tv

De gebogen tv is iets compleet nieuws en Samsung en LG zijn de eerste fabrikanten die dit designelement in nieuwe tv’s verwerkt hebben. Zo zijn de gebogen oled tv’s van beide fabrikanten reeds te koop. Ook lcd tv’s moeten er nu aan geloven.

Sony toonde tijdens IFA 2013 net als Samsung een gebogen lcd tv. Het model heeft de naam KDL-65S995A en beschikt over een 65-inch lcd display met een Triluminos paneel en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het model van Samsung is voorzien van de hogere 4K Ultra HD resolutie. Aan de voorzijde van het model van Sony zitten acht speakers (zes plus twee surround) die onder een hoek in meerdere richtingen de audioweergave verzorgen.

Sony-gebogen-lcd-tv-2

Sony is echter van plan de tv op korte termijn op de markt te brengen. In de VS kan het model reeds besteld worden voor een prijs van 4.000 dollar. De levering staat gepland voor eind oktober. Of deze tv ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Sony 4K oled tv

Naast een lcd tv met gebogen display toonde Sony tijdens IFA 2013 ook een 4K oled tv met een formaat van 56-inch. Dit model werd tijdens CES 2013 al kort getoond en moet volgens Sony de ultieme kijkervaring bieden. Oled moet zorgen voor een hoog contrast en de 4K-resolutie moet zorgen voor scherpe beelden. Dit model is echter nog een prototype en zal niet op korte termijn op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.