Sony registreert concert Muse in 4K Ultra HD resolutie

24 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Muse-4K

Tijdens IBC 2013 maakte Sony de samenwerking met de rockband Muse bekend. Het bedrijf heeft een concert van de band in 4K resolutie geregistreerd.

Dat Sony vol inzet op 4K Ultra HD mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het bedrijf heeft reeds drie 4K tv’s gelanceerd, gaat het WK voetbal van 2014 in 4K registreren en heeft afgelopen week tijdens IBC 2013 diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 4K getoond.

Tijdens IBC 2013 maakte Sony ook de samenwerking met de rockband Muse en Serpent Productions bekend. Zij werkten samen aan de productie van de meest grootschalige 4k live concertopname ter wereld. Afgelopen zomer speelde Muse voor meer dan 60.000 fans in één van de grootste sportarena’s van Rome. Tijdens het concert werden 16 Sony PMW-F55-camera’s gebruikt om beelden van hoge kwaliteit (4K) te genereren.

Het doel is om de kijkers thuis te overweldigen en hen het gevoel te geven dat zij er die avond bij waren, aldus Sony. De opname vormt volgens het bedrijf een nieuwe mijlpaal in de wereldwijde verspreiding en invoering van 4K-technologie buiten de digitale filmindustrie.

De opnames van het concert zijn naar verwachting eind 2013 op dvd en Blu-Ray beschikbaar. Sony heeft de wereldwijde rechten verworven voor gebruik van fragmenten van het concert tijdens handelsbeurzen (zoals tijdens IBC) en demonstraties in de detailhandel. Wanneer de 4K-versie, welke (in eerste instantie) niet op dvd en Blu-ray te vinden zal zijn, is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat Sony de content aanbieden via het eigen 4K Video Unlimited platform.

Reacties (0)