Sony lanceert VPL-VW500ES 4K home cinema projector

08 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
Sony-VPL-VW500ES

Sony heeft tijdens IFA 2013 niet alleen nieuwe 4K Ultra HD tv's getoond, ook aan projectors werd aandacht besteed. De Japanse fabrikant introduceerde de VPL-VW500ES, een 4K projector voor de ultieme home cinema ervaring.

Eerder introduceerde Sony de VPL-VW1000ES, een high-end home cinema projector. Deze week wordt de VPL-VW500ES aan het assortiment toegevoegd. Dit model beschikt over de hoge 4K resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels en is gebaseerd op Sony’s ervaring in de markt voor digitale projectie in bioscopen.

Verder beschikt de projector over de nieuwste HDMI standaard, HDMI 2.0, wat moet zorgen voor ondersteuning van toekomstig 4K materiaal. Ook is de projector voorzien van de Super Resolution 4K upscaler waarmee HD content opgeschaald kan worden naar een 4K-resolutie. Zelfs 3D content op een Blu-ray disc kan hiermee omgezet worden zodat je altijd optimaal gebruik maakt van de hoge resolutie. Daarbij geeft Sony aan dat de VPL-VW500ES beschikt over een 4K-upscaling algoritme dat de “Mastered in 4K” Blu-ray films van het bedrijf in betere kwaliteit moet weergeven.

De VPL-VW500ES beschikt over een helderheid van 1.700 Ansi Lumen en heeft een contrast van 200.000:1. Dankzij de Triluminos displaytechnologie moeten kleuren natuurlijk weergeven worden. De gebruiker kan zelf de beeldinstellingen als hue, contrast en helderheid handmatig aanpassen maar ook is er een automatische kalibratie aanwezig. De Motionflow technologie moet ervoor zorgen dat snel bewegende beelden vloeiend en scherp weergegeven worden.

Sony heeft helaas nog geen prijs van de projector bekendgemaakt maar het model moet vanaf oktober op de markt verschijnen.

Reacties (2)