Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert slanke HT-ST3 en HT-ST7 soundbars

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2013, 19:53 CategorieLuidsprekers

Sony heeft deze week tijdens IFA 2013 verschillende nieuwe audio- en videoproducten aangekondigd, waaronder ook twee nieuwe soundbars. De HT-ST3 is volgens de Japanse fabrikant op dit moment de dunste soundbar ter wereld. Beide modellen beschikken over NFC en Bluetooth streaming, en zijn uitgerust met een ‘Sense of Quartz’.

Sony HT-ST3 soundbar

De HT-ST3 is met een hoogte van maar 4 millimeter op dit moment de dunste soundbar ter wereld. Echter moet dit niet ten kosten van het geluid gaan volgens Sony. De 4.1-kanaals discrete S-Master digitale versterker moet geluid van tv’s moet de ultieme audio-ervaring naar elke tv brengen. De soundbar is uitgerust met 11 speakers die voorzien zijn van S-Force Pro Front Surround. Hiermee moet een dynamisch en ruimte vullend geluid weergegeven worden. De subwoofer wordt met een kabel gekoppeld en is ook het aansluitpunt voor prunten. Deze subwoofer beschikt over een techniek waarmee trillingen tot een minimum beperkt worden waardoor de speaker in een kast gelegd kan worden.

Tijdens IFA 2013 hebben we een uitgebreide demonstratie van de HT-ST3 gehad en waren met name onder de indruk van het dynamische en stabiele geluid op hoog volume, en dat uit een speaker die je nauwelijks ziet liggen. Ook de subwoofer, welke ook verticaal naast de tv geplaatst kan worden, verzorgt indrukwekkende lage tonen.

Sony-HT-ST3

Sony HT-ST7 soundbar

Voor diegenen die van serieus goed geluid willen genieten en daarvoor best wat ruimte willen reserveren is de HT-ST7 ontwikkeld. Deze soundbar is een stuk groter dan de HT-ST3 maar beschikt ook over een aantal vernieuwende elementen. Zo is de techniek samen met Sony Pictures ontwikkeld, met de focus op heldere dialogen, een muzikale aanwezigheid en een overtuigende bas.

Sony-HT-ST7-1

De soundbar is voorzien van 7 luidsprekerkanalen en een kanaal voor de subwoofer welke draadloos is. Hierdoor kan hoge resolutie audio als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio in originele vorm weergegeven worden. De speakers zijn zogenaamde Magnetic Fluid Speakers die volgens Sony vooral voor extra details in muziek en bij films zorgen. S-Force Pro Front Surround moet vervolgens zorgen voor een muziek- of filmervaring waarin je ondergedompeld wordt en die ook voor iedereen in de kamer te ervaren is door de brede ‘sweet spot’.

Sony-HT-ST7

Ook dit model hebben we tijdens IFA 2013 mogen beluisteren en de HT-ST7 is absoluut een overtuigende speaker voor zowel klassieke muziek als de hevige actiefilm. De weergave van subtiele details is indrukwekkend en de subwoofer weet de film- en muziekervaring compleet te maken. Enige minpunt is dat surround sound niet heel erg overtuigend is, maar dat is wat we van een soundbar ook niet mogen verwachten.

Specificaties en prijs

Een aantal extra features van beide soundbars zijn streaming via Bluetooth middels een smartphone of tablet, het koppelen van je mobiele apparaat middels NFC en een speciale ‘voice’ knop waarmee je dialogen van films kunt laten versterken.

De Sony HT-ST3 en HT-ST7 soundbars moeten vanaf begin oktober in de winkels liggen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.