Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert nieuwe High Resolution audioproducten tijdens IFA 2013

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2013, 18:55 CategorieLuidsprekers

Sony heeft deze week tijdens IFA 2013 in Berlijn een nieuwe serie High Resolution audioproducten aangekondigd. Deze producten moeten hoge resolutie audiobestanden in de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen weergeven.

Sony brengt verschillende producten op de markt; de HAP-Z1ES HDD audiospeler, de TA-A1ES stereoversterker, het HAP-S1 compact audiosysteem, de UDA-1 USB DAC versterker, en de SS-HA1 en SS-HA3 boekenplank luidsprekers.

He idee achter hoge resolutie audio is dat je in de huiskamer muziek kunt beluisteren zoals de makers het bedoeld hebben. Deze digitale audiobestanden, welke komen in meerdere formaten, bieden meer data waardoor de audiokwaliteit beter is dan van een CD. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld SD audio van een DVD en hoge resolutie audio van een Blu-ray. De nieuwe serie audioproducten moet volgens de Japanse fabrikant elke nuance van de beste audio-opnamen kunnen weergeven.

Sony-HAP-Z1ES

Voor de echte audiofielen zijn de HAP-Z1ES HDD audiospeler en de TA-A1ES geïntegreerde stereoversterker ontwikkeld. Muziekbestanden kunnen op de 1TB harddisk van de HAP-Z1ES opgeslagen worden, en ook draadloos of met draad naar een PC of Mac gestuurd worden middels de ‘HAP Music Transfer’ app. Met deze app is het daarbij mogelijk alle bestanden gesynchroniseerd te houden. De speler beschikt over een lcd display aan de voorzijde voor simpele informatieweergave, maar middels de ‘HDD Audio Remote’ app voor smartphones en tablet kan het apparaat bediend worden. Daarbij is de speler uitgerust met een usb-poort. Er is ondersteuning voor onder meer MP3, DSD (up to 5.6 MHz), DSF, FLAC, WMA, ALAC, ATRAC en AIFF bestanden. Ook ‘lossy’ mp4-bestanden moeten beter klinken door de DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) die de hoge frequenties herstelt.

De HAP-Z1ES gaat volgens Sony perfect samen met de TA-A1ES, een tweemaal 80 Watt stereoversterker. Dit model beschikt over high-end audiocomponenten, discrete kanalen, en een rigide chassis dat vibraties moet voorkomen. De FET input buffer moet vervormingen voorkomen en het gebruikte single push-pull circuit moet zorgen voor een verbeterde stabiliteit.

Sony-HAP-S1

De HAP-S1 is een alles-in-één compact systeem met HDD audiospeler functies en een tweemaal 40 Watt versterker. Ook beschikt het apparaat over ingebouwd wifi waardoor je snel toegang krijgt tot hoge resolutie audiobestanden op je pc of Mac.

De UDA-1 USB DAC versterker kan aangesloten worden op je computer of zelfs een smartphones en brengt een hoogwaardige kwaliteit naar je muziekbibliotheek. Sluit er een paar speakers op aan en de audiokwaliteit moet drastisch verbeteren ten opzichte van de geluidskaart van de pc.

Sony-UDA-1

Ook aan de speakers is gedacht want Sony introduceert de SS-HA1 en SS-HA3 boekenplank luidsprekers die compatibel zijn met hoge resolutie audiobestanden. De speakers zijn volgens Sony zo ontwikkeld dat ze alle details perfect kunnen weergeven. Daarbij beschikken de modellen over een dubbele super tweeter met aparte hoge frequentie units. Voor de lage tonen is een MRC (mica reinforced cellular) woofer de speakers verwerkt.

Sony-SS-HA1

De UDA-1 moet vanaf midden oktober naar Nederland komen. De HAP-Z1ES, TA-A1ES, HAP-S1 en SS-HA1 verschijnen vanaf november. De beschikbaarheid van de SS-HA3 wordt later bekendgemaakt. Prijzen zijn helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.